Mille-feuilles
Krém
- 150 ml mlieka Pilos
- 3 vajíčka
- 120 g práškového cukru Belbake
- 50 g hladkej múky Belbake
- 50 g zmäknutého masla
Cesto
- 2 lyžice práškového cukru Belbake
- 1 chladené lístkové cesto Belbake
Na ozdobenie
- čerstvé alebo mrazené jahody Green Grocer´s
Potrebujeme
- šľahaciu metličku
- kovovú misu
- potravinovú fóliu
- dosku na vaľkanie
- sitko
- valček
- papier na pečenie
- 2 plechy, ktoré do seba zapadnú alebo 1 plech a silikónovú podložku
- cukrárske vrecko
Krém
V hrnci na sporáku necháme zohriať mlieko. Medzitým v miske vymiešame dopenista 1 celé vajíčko a 2 žĺtky s práškovým cukrom. Po lyžiciach primiešame hladkú múku. Do zmesi vlejeme trochu horúceho mlieka a rýchlo zamiešame, aby sa vajíčka nezrazili. Celú zmes potom vlejeme napäť do hrnca s mliekom a za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý krém. Necháme ho trochu vychladnúť. Do vlažného krému pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa úplne rozpustí. Krém prelejeme do vychladenej kovovej misky, dôkladne prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky stuhnúť.
Cesto
Dosku poprášime 1 lyžicou práškového cukru, položíme na ňu plát lístkového cesta a zvyšným práškovým cukrom poprášime aj vrch lístkového cesta. Valčekom plát trochu prevaľkáme, aby bol ešte tenší a aby sa cukor prilepil na cesto (počas pečenia sa tak na povrchu vytvorí jemný karamel). Nožom cesto nakrájame na rovnaké obdĺžniky asi 5 x 10 cm veľké. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie (obdĺžniky ukladáme na plech v dostatočnej vzdialenosti jeden od druhého, lebo pri pečení zväčšia svoj objem). Pečieme 10 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C. Cesto dosť narastie, preto po 10 minútach plech z rúry vyberieme. Na obdĺžniky cesta položíme papier na pečenie a zaťažíme plechom alebo silikónovou podložkou na pečenie. Dopekáme ešte asi 3-5 minút. Potom plech z rúry vyberieme, odstránime druhý plech alebo silikónovú podložku a tiež vrchný papier na pečenie. Obdĺžniky necháme v rúre dopiecť ešte 2 minúty do zlatista.
Stuhnutým krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a krém nastriekame na vychladnutý obdĺžnik cesta. Prikryjeme druhým obdĺžnikom cesta a opäť nastriekame krém. Prikryjeme tretím obdĺžnikom, posypeme trochou práškového cukru, ozdobíme krémom a na záver aj nakrájanými čerstvými jahodami.