Maľovaná malinová roláda
Cesto
- 5 vajíčok
- 5 lyžíc práškového cukru Belbake
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička kakaa Belbake
Plnka
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 vanilínový cukor
- 1 lyžica práškového cukru Belbake
- 4 lyžice malinového džemu Maribel
- 125 g malín
Potrebujeme
- plech s rozmermi 30 x 25 cm (musí sa zmestiť do mrazničky)
- papier na pečenie
- ceruzku
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko
- sitko
- potravinovú fóliu
Cesto
Papier na pečenie odstrihneme podľa veľkosti plechu, predkreslíme naň ornamenty a položíme na plech pokreslenou stranou dole. Celé vajíčka spolu s práškovým cukrom šľaháme mixérom, kým zmes zbledne. Pri nižších otáčkach primiešame do vyšľahanej vajíčkovej zmesi múku zmiešanú s práškom do pečiva. Trochu cesta odoberieme a vmiešame doň preosiate kakao.
Kakaové cesto preložíme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme z neho tenkú špičku a namaľujeme predkreslené ornamenty. Plech s namaľovanými ornamentami dáme stuhnúť na 15 minút do mrazničky. Potom na namaľované ornamenty vylejeme svetlé cesto a pečieme v rúre vyhratej na 180 °C približne 15 minút. Po dopečení necháme úplne vychladnúť (nerolujeme).
Plnka
Smotanu spolu s vanilínovým a práškovým cukrom vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Roláda
Vychladnuté cesto potrieme malinovým džemom. Na 1/2 cesta nanesieme šľahačku a do stredu šľahačky uložíme pás malín. Opatrne zrolujeme do tvaru rolády, zabalíme do potravinovej fólie a necháme stuhnúť v chladničke min. 4 hodiny.