6
8
Maľovaná malinová roláda

Maľovaná malinová roláda

5 h 0 m
15 porcií

Cesto

  • 5 vajíčok
  • 5 lyžíc práškového cukru Castello
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička kakaa Castello

Plnka

  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 lyžica práškového cukru Castello
  • 4 lyžice malinového džemu Maribel
  • 125 g malín

Potrebujeme

  • plech s rozmermi 30 x 25 cm (musí sa zmestiť do mrazničky)
  • papier na pečenie
  • ceruzku
  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko
  • sitko
  • potravinovú fóliu

Cesto

Papier na pečenie odstrihneme podľa veľkosti plechu, predkreslíme naň ornamenty a položíme na plech pokreslenou stranou dole. Celé vajíčka spolu s práškovým cukrom šľaháme mixérom, kým zmes zbledne. Pri nižších otáčkach primiešame do vyšľahanej vajíčkovej zmesi múku zmiešanú s práškom do pečiva. Trochu cesta odoberieme a vmiešame doň preosiate kakao.

Kakaové cesto preložíme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme z neho tenkú špičku a namaľujeme predkreslené ornamenty. Plech s namaľovanými ornamentami dáme stuhnúť na 15 minút do mrazničky. Potom na namaľované ornamenty vylejeme svetlé cesto a pečieme v rúre vyhratej na 180 °C približne 15 minút. Po dopečení necháme úplne vychladnúť (nerolujeme).

Plnka

Smotanu spolu s vanilínovým a práškovým cukrom vyšľaháme na tuhú šľahačku.

Roláda

Vychladnuté cesto potrieme malinovým džemom. Na 1/2 cesta nanesieme šľahačku a do stredu šľahačky uložíme pás malín. Opatrne zrolujeme do tvaru rolády, zabalíme do potravinovej fólie a necháme stuhnúť v chladničke min. 4 hodiny.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    28. marec 2018, 19:52

    Robievala som viackrat,s jahodami alebo s kakaovym kremom...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. január 2017, 17:21

    Mne sa pri skrúcaní popraskala,inak chuťovo bola fajna...robila som ju s jahodami

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. jún 2016, 12:57

    dobra bola rolada, pekne sa od papiera odlepila a stacilo 10 minut v mrazaku nechat.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. máj 2016, 00:51

    Mne sa rolada prilepila na papier, neviem ci nie prave kvoli tomu cokoladovemu cestu, mohla som to cele zahodit :(

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. máj 2016, 17:16

    Ja som ju tiež robila, ale podľa mňa tá kakaová vzorka musí byť v mrazáku minimálne hodinu, a cesto sa mi z mne neznámych dôvodov výrazne scvrklo. Takže žiadna sláva.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info