Francúzske toasty s karamelizovanými jablkami
- 2 maslové croissanty
- 60 ml mlieka Pilos
- 1 vajce
- 1 lyžička vanilínového cukru
- rastlinný olej Promienna
- 1 jablko
- 1 lyžica medu Confeira
- štipka mletej škorice Mikado
Postup
V miske dôkladne vyšľaháme mlieko, vajce a vanilínový cukor. Croissanty nakrájame na kolieska a obalíme v zmesi. Opekáme ich na rozohriatej panvici na troche oleja z oboch strán dozlatista.
Jablko ošúpeme, vykrojíme jadrovník a nakrájame na menšie kocky. Orestujeme ich na rozohriatej panvici na troche oleja.
Po 2 minútach pridáme med a počkáme, kým kúsky jabĺk neskaramelizujú. Opečené kúsky croissantov servírujeme s karamelizovanými jablkami.
Na záver posypeme štipkou mletej škorice.
MASLOVÝ CROISSANT
Výborná maslová chuť mäkkého, nadýchaného pečiva.