Jablkové ruže
Suroviny
Cesto
- 270 g polohrubej múky Belbake
- 100 g hladkej múky Belbake
- 60 g kryštálového cukru Belbake
- 60 ml jablkového pyré Freshona
- 120 ml mlieka Pilos
- ½ kocky droždia
- 2 žĺtky
- 60 g masla Pilos
- ½ lyžičky soli Kania
- 6 jabĺk
- 500 ml vody
- šťava z 1 citróna
- 50 g hladkej múky Belbake na vysypanie formy
- 50 ml roztopeného masla Pilos
- 50 g trstinového cukru Belbake
Servírovanie
- 30 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- robot s nadstavcom hák, muffinovú formu
POSTUP
Múky, kryštálový cukor, jablkové pyré, mlieko, droždie a žĺtky vymiesime v robote s nadstavcom hák. V polovici miesenia pridáme maslo a štipku soli.
Cesto necháme prikryté utierkou v teple kysnúť asi 60 minút, alebo cez noc v chladničke.
Kým cesto kysne, nakrájame jablká na kolieska s priemerom 6 cm a krátko ich obvaríme vo vode s citrónom, aby zmäkli. Keď jablká zmäknú, scedíme vodu, aby sa úplne nerozvarili.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme natenko a vykrojíme z neho kolieska s priemerom 6 cm.
Kolieska a jablká (6 a 6 kusov) striedavo ukladáme na seba a nakoniec ich zakrútime do tvaru ruží. Ukladáme ich do maslom vymazanej muffinovej formy, potrieme roztopeným maslom a posypeme trstinovým cukrom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
Servírovanie
Jablkové ruže podávame posypané práškovým cukrom.