10
2
Mango tataráčik s limetkovou penou

Mango tataráčik s limetkovou penou

30 min
8 porcií

Pena

  • 125 g masla Pilos
  • 5 vajíčok
  • 240 g kryštálového cukru Castello
  • 160 ml limetkovej šťavy (asi zo 6 limetiek)
  • kôra z 3 limetiek
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 ml gréckeho jogurtu Eridanous

Slama

  • 125 g masla Pilos
  • 125 g kryštálového cukru Castello
  • 125 g polohrubej múky Castello
  • 2 bielky (80g)

Tataráčik

  • 4 zrelé mangá
  • 30 g medu Confeira
  • šťava z 1 citróna
  • hrsť čerstvej mäty

Postup

Potrebujeme

  • ohňovzdornú misku
  • metličku na šľahanie
  • šľahací mixér
  • sitko
  • cukrárske vrecko
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • cukrársku obruč (priemer 6 cm, výška 3 cm)

Pena

Penu si pripravíme deň vopred, aby stihla cez noc stuhnúť v chladničke.

Maslo necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Vajíčka s cukrom ručne vyšľaháme do peny a pridáme k maslu. Prilejeme limetkovú šťavu a prisypeme kôru. Varíme pozvoľna nad parou približne 8 minút, kým hmota mierne nezhustne. Dávame pozor, aby sa vajíčka nezrazili. Uvarený krém precedíme do misky a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Medzitým vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha, pridáme grécky jogurt a došľaháme. K šľahačkovej zmesi ručne zľahka primiešame limetkový krém a dáme stuhnúť cez noc do chladničky (min. 10 hodín).

Slama

Múku premiešame s cukrom a pridáme bielky. Maslo necháme rozpustiť nad parou a vlažné ho pridáme k zmesi. Ručne vymiešame hladké cesto, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka a odstrihneme malú špičku. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame tenké dlhé pásy. Pečieme dozlatista pri teplote 175 °C. Kým je slama ešte teplá, je tvárna a môžeme si z nej vytvarovať napríklad hniezda alebo špirály.

Tataráčik

Mango očistíme a nakrájame ho na malé kocky. Zalejeme ho medom a citrónovou šťavou. Pridáme mätu nasekanú nadrobno a premiešame.

Servírovanie

Do cukrárskej obruče vtlačíme mangový tataráčik. Vedľa neho položíme hniezdo z chrumkavej slamy a pridáme vychladnutú limetkovú penu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. júl 2017, 23:13

    sledujem rozne blogy o vareni, vela receptov vyzera vyborne, ale ked realne idem nieco piect / pomer surovin katastrofa. musim vsak povedat, ze to nie je pripad Veroniky. Robila som uz viac receptov od nej a zatial vsetky mali uspech - netreba uberat cukor, dava ho akurat, kombinacie chuti su skvele vyvazene, zaroven su jej recepty neokukane a stale prinasaju nieco nove. Dnes som robila mango tatarak, ktory som dala na pana cottu z jej ineho receptu a bolo to skvele. Aj jej makova a jahodova torta sa hned stali oblubenymi recetami u nas v rodine. Len tak dalej

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. máj 2017, 23:08

    naučiť nás šľahať šľahačku, do ovocia som pridala nektarinku a čučoriedky a ubrala cukru do peny z ktorej bol puding.... najvačší úspech slama- výborné sušienky... ale celkovo aj s technologickým neúspechom- MŇAMKA

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. máj 2017, 17:17

    Dobrý deň prajem. Podľa môjho názoru, táto slečna sa na obraz vôbec nehodí.. nedá sa mi ju počúvať. Nech sa naučí poriadne vyslovovať krásne, zvučné "r"!! Je to trápne! A snačí tak málo, zájsť do logopedického centra! Nie je to žiadna hanba... Hanba je to, že nie je schopná zretelne rozprávať.... Mier :)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. máj 2017, 16:26

      Dobry den ,,Hosť,, podla môjho nazoru sa tu vôbec nehodis ty a uz vôbec nie tvoj debilny koment, ty logopedicke centrum.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. apríl 2017, 21:23

    Emma, kup si kockovy cukor. Je lacny a hned!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. apríl 2017, 22:27

    Dobry den, tak toto je dalsi skvely recept. Velmi ocenujem Vase recepty, su velmi profesionalne, "vymakane" do posledneho detailu, vzdy krasne naservirove a uzasne ozdobene. Tento tatarak je krasny orginalny napad. Urcite ho vyskusam. Moje deti zboznuju Vas recept na trhanec, kedze maju radi mango, toto bude asi dalsi oblubeny... Este raz dakujem za taketo skvele recepty a prajem vsetko dobre, vela energie a radosti z pecenia.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info