Mrkvovo-ananásový koláč
Suroviny
Cesto
- 250 g nastrúhanej mrkvy
- 2 vajcia
- 100 ml repkového oleja Vita D’Or
- 190 g trstinového cukru Belbake
- 200 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička mletej škorice Kania
- 100 g ananásu z konzervy Freshona
Krém
- 500 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
- šťava z ½ citróna
- 3 lyžice práškového cukru Belbake
Servírovanie
- 50 g vlašských orechov Alesto
Potrebujeme
strúhadlo, plech na pečenie s rozmermi cca 24 cm × 21 cm, papier na pečenie
POSTUP
Cesto
Mrkvu, vajcia, olej a trstinový cukor spolu zmiešame. Pridáme múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a mletú škoricu. Opäť premiešame a nakoniec pridáme kúsky nakrájaného ananásu. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 - 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Krém
Všetky suroviny zmiešame a nanesieme na vychladnutý základ.
Servírovanie
Mrkvovo-ananásový koláč podávame posypaný vlašskými orechmi.