Bravčový guláš s paprikou a klobásou
- 600 g bravčových kociek na guláš
- 150 g bravčovej masti Pikok
- 350 g cibule
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g paradajkového pretlaku Mikado
- celá rasca Mikado
- 20 g mletej sladkej papriky Kania
- 1 l bravčového vývaru
- 400 g zemiakov
- 100 g pochúťkovej klobásy Dulano
- 50 g hladkej múky
- sušený majorán Mikado
- rastlinný olej Promienna
- 1 červené paprika
- 2 lahôdkové cibuľky
Potrebujeme
- metličku na šľahanie
Bravčový guláš
Vo väčšom hrnci rozohrejeme 100 g bravčovej masti, na ktorej orestujeme nasekanú cibuľu. Keď je orestovaná dozlatohneda, pridáme bravčové kocky, ochutíme ich soľou a čiernym korením. Opečieme ich zo všetkých strán a potom pridáme nadrobno nasekaný cesnak a paradajkový pretlak.
Krátko spolu restujeme. Ochutíme rascou, mletou paprikou a premiešame. Podlejeme vývarom a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou približne 1 hodinu domäkka. 20 minút pred dokončením pridáme očistené a umyté zemiaky nakrájané na väčšie kúsky a 50 g nakrájanej klobásy. Medzitým si pripravíme tmavšiu zápražku – hladkú múku orestujeme na 50 g bravčovej masti.
Necháme ju trochu vychladnúť a potom ju za stáleho miešanie pridáme do gulášu. Varíme ešte 10 – 15 minút. Na záver dochutíme guláš štipkou majoránu.
Restovaná klobása s paprikou
Zvyšnú klobásu a umytú, očistenú papriku nakrájame na približne rovnako veľké kúsky.
Orestujeme ich na panvici na troche rastlinného oleja dozlatista.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu gulášu, ozdobíme orestovanou klobásou a červenou paprikou. Na záver posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.