Pistáciová torta s tvarohovým krémom a čučoriedkami
Korpus
- 150 g masla Pilos
- 250 g trstinového cukru Belbake
- 3 vajíčka
- 130 g polohrubej múky Belbake
- 120 g najemno namletých nesolených pistácií Alesto
- 1 lyžička soli Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 150 ml plnotučného mlieka Pilos
Krém
- 250 g mascarpone Lovillio
- 250 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
- 100 g gréckeho jogurtu Pilos
- 80 g medu
Ešte budeme potrebovať
- 150 g čučoriedkového džemu Maribel
- 250 g čerstvých čučoriedok
POSTUP
POTREBUJEME
- sekací mixér
- robot s nadstavcom lopatka a metlička
- stierku
- formu na pečenie s vyberateľným dnom a priemerom 20 cm
- papier na pečenie
Čas tuhnutia: Ideálne cez noc
Korpus
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Potom po jednom zašľaháme vajíčka. Suché ingrediencie zmiešame. Do maslovej peny za stáleho šľahania striedavo pridávame suché ingrediencie a mlieko izbovej teploty. Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť vo forme.
Krém
Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme do tuha. Korpus uvoľníme z formy a stiahneme papier na pečenie. Povrch zarovnáme a korpus opatrne rozkrojíme na polovicu. Spodný plát korpusu potrieme polovicou džemu a potom naň navrstvíme časť krému. Na krém poukladáme približne polovicu čučoriedok a prikryjeme druhým korpusom. Pridáme vrstvu džemu a na záver vrch aj boky torty natrieme zvyšným krémom. Tortu necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.
Servírovanie
Tortu podávame ozdobenú čučoriedkami a nakrájanú na rezy.