0
2
Japonský cheesecake s jahodami, malinami a černicami

Japonský cheesecake s jahodami, malinami a černicami

3 h 0 m
10 porcií

Krehké cesto

  • 110 g zmäknutého masla Pilos
  • 50 g práškového cukru Castello
  • 1/2 lyžičky soli Castello
  • 1 žĺtok
  • 170 g hladkej múky Castello

Cheesecake

  • 260 g nátierky z čerstvého syra Goldessa classic
  • 60 g zmäknutého masla Pilos
  • 100 g plnotučného mlieka Pilos
  • 6 vajíčok
  • 25 ml citrónovej šťavy
  • 30 g zlatého klasu
  • 90 g hladkej múky Castello
  • štipka soli Castello
  • 160 g kryštálového cukru Castello

Na ozdobenie

  • práškový cukor Castello
  • malinový džem Maribel
  • čerstvé drobné ovocie

Postup

POTREBUJEME

  • mixér s nadstavcom lopatka a metlička
  • sitko, potravinovú fóliu 
  • tortovú formu s priemerom 28 cm 
  • papier na pečenie
  • fazuľu na zaťaženie
  • ohňovzdornú misku
  • metličku na šľahanie
  • stierku
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • alobal
  • hlboký plech

Čas chladenia cesta: 1 hodina (ideálne cez noc)

Čas chladenia cheesecaku: cez noc

Krehké cesto - pâte sucrée

Maslo s cukrom a soľou vyšľaháme v mixéri s nadstavcom lopatka do peny. Prišľaháme žĺtok a na záver preosiatu múku. Miešame krátko a jemne, len do spojenia. Cesto zabalíme do fólie a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne cez noc.

Tip: Ak je cesto príliš suché, pridáme na záver postupne 1 ‒ 2 lyžice studenej vody.

Stuhnuté cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrojíme z neho kruh s priemerom 28 cm. Cesto prenesieme do formy vystlanej papierom na pečenie, popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme napr. fazuľou. Pečieme pri 180 °C približne 10 minút. V polovici pečenia cesto odokryjeme a dopečieme dozlatista.

Cheesecake

Vo vodnom kúpeli ohrejeme nátierku z čerstvého syra, maslo a mlieko. Keď sa maslo rozpustí, rozmiešame všetko metličkou dohladka. Do vlažnej zmesi primiešame žĺtky,  citrónovú šťavu, škrob, preosiatu múku a soľ. Na záver opatrne stierkou primiešame tuhý sneh z bielkov a cukru.

Tip: Cukor postupne pridávame k bielkom, až keď sa začne tvoriť pena.

Tortovú formu zabalíme do alobalu, aby do nej neprenikla voda. Uložíme ju do hlbokého plechu a nalejeme do nej cesto. Až keď je plech s formou v rúre, nalejeme doň vodu do polovice výšky formy. Pečieme 1 hodinu pri 160 °C. Potom teplotu stiahneme na 150 °C a dopekáme ešte 10 – 15 minút. Rúru vypneme a cheesecake v nej necháme vychladnúť 45 minút.

Tip: Pomalé znižovanie teploty zabezpečí, že cheesecake zostane vysoký, nadýchaný a nepopraská.

Cheesecake skladujeme v chladničke, najlepšie chutí na druhý deň.

Na vychladnuté krehké cesto prevrátime cheesecake. Poprášime práškovým cukrom a do stredu nanesieme malinový džem. Okraje a vrch torty dozdobíme čerstvým ovocím.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info