Mliečna torta s mascarpone krémom
Korpus
- 5 vajíčok
- 1 lyžička soli Belbake
- 240 g kryštálového cukru Belbake
- 80 ml mlieka Pilos
- 240 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička prášku do pečiva
Plnka
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 250 g mascarpone Lovilio
Sirup
- 220 g kondenzovaného mlieka Pilos
- 220 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
- 90 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Ešte budeme potrebovať
- 300 g džemu z lesného ovocia Maribel
- 600 g bobuľového ovocia
POSTUP
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- sitko
- silikónovú stierku
- tortovú formu (priemer 20 cm)
Korpus
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme polotuhý sneh. Potom pridáme 60 g cukru a došľaháme dotuha. Žĺtky so 180 g cukru vyšľaháme na svetlú nadýchanú penu. Prilejeme mlieko. Suché ingrediencie preosejeme a jemne ručne vmiešame k žĺtkovej zmesi. Na záver jemne vmiešame sneh a cesto vlejeme do tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút dozlatista.
Plnka
Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s mascarpone na nadýchaný krém.
Sirup
Zmiešame všetky suroviny.
Torta
Upečený a vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na 3 rovnaké časti. Spodný plát cesta potrieme ⅓ sirupu, potom ⅓ džemu a ozdobne navrstvíme ⅓ krému. Na krém uložíme ⅓ umytého bobuľového ovocia. Prikryjeme druhým plátom cesta a postupujeme rovnako. Tak isto aj pri treťom. Takto pripravenú tortu dáme pred podávaním ešte zachladiť.