0
15
Moravské koláče

Moravské koláče

3 h 0 m
12 porcií

Suroviny

  • 300 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 42 g čerstvého droždia
  • 650 g hladkej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kryštálového cukru Belbake
  • soľ Kania
  • 150 g masla Pilos
  • 500 g hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 80 g práškového cukru Belbake
  • 50 g polohrubej múky Belbake
  • slivkový lekvár Sympathica

Potrebujeme

  • valček

POSTUP

Cesto

Do teplého mlieka rozdrobíme droždie, premiešame a necháme podkysnúť.

Vo väčšej mise zmiešame hladkú múku, jedno vajíčko, kryštálový cukor, štipku soli, 100 g roztopeného masla a pripravený kvások. Vymiesime cesto, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť približne hodinu.

Plnka

Tvaroh, vanilkový cukor a 30 g práškového cukru zmiešame.

Mrvenička

Polohrubú múku, 50 g práškového cukru a 50 g masla vymiešame prstami do pieskovej konzistencie.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku cca 1 cm. Pomocou misky alebo formičky vykrajujeme kruhy s priemerom cca 12 cm. Kolieska ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V strede každého kruhu urobíme miernu priehlbinku, napríklad spodnou časťou misky. Naplníme ju tvarohom a do stredu tvarohovej plnky dáme lyžičku lekváru. Okraje koláča potrieme rozšľahaným vajíčkom. Povrch posypeme mrveničkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 – 25 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať