Morčacie guľky v kotlíku
- 1 kg morčacieho mletého mäso
- 8 strúčikov cesnaku
- čerstvé bylinky (rozmarín, petržlenová vňať)
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 zväzok mrkvy
- 1 väčší fenikel
- 1 väčšia cibuľa
- 2 lyžice karí korenia Kania
- 850 ml krájaných lúpaných paradajok v konzerve Freshona
- 1 chlieb
POSTUP
POTREBUJEME
- kotlík
V miske zmiešame mäso, nadrobno nakrájané 4 strúčiky cesnaku, nasekané bylinky zbavené drevnatých stoniek, soľ, čierne korenie a olej. Zo zmesi vytvarujeme guľôčky, ktoré opekáme na oleji zo všetkých strán v rozohriatom kotlíku dozlatohneda. Medzitým mrkvu a fenikel nakrájame na hranolčeky, cibuľu nadrobno a 4 strúčiky cesnaku na plátky. Do kotlíka pridáme pripravenú zeleninu, vetvičku rozmarínu, premiešame a restujeme, kým zelenina zmäkne. Potom pridáme karí korenie, paradajky z konzerv, soľ a korenie. Premiešame, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút.
Servírovanie
Morčacie guľky servírujeme v hlbokom tanieri posypané petržlenovou vňaťou. Podávame ich s krajcom chleba.