Bravčové rezne so zázvorovo-paradajkovou omáčkou
- 8 bravčových rezňov
- kúsok zázvoru nasekaného nadrobno
- rastlinný olej Promienna
- 4 lahôdkové cibuľky
- 1 štipľavá paprička
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 lyžica trstinového cukru
- kôra z 1/2 limetky
- 4 vajcia
- 800 g zemiakov
- 2 lyžice masla
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- malý kastról
- potravinovú fóliu
- hrniec s pokrievkou
Zázvorovo–paradajková omáčka
Zázvor očistíme a nasekáme nadrobno. V rozohriatom kastróliku na troche rastlinného oleja orestujeme 1 lyžicu nasekaného zázvoru a najemno nasekanú bielu časť lahôdkovej cibuľky. Zo štipľavej papričky odstránime semienka, nakrájame ju najemno a pridáme do kastrólika. Keď všetky ingrediencie zmäknú, prilejeme paradajky z konzervy, osolíme a okoreníme. Po chvíli ochutíme 1 lyžicou trstinového cukru a limetkovou kôrou. Omáčku varíme na miernom ohni asi 15 – 20 minút.
Bravčové rezne
Umyté a osušené bravčové rezne naklepeme cez fóliu. Ochutíme soľou a čiernym korením. Bravčové rezne opečieme na rozpálenej panvici na troche rastlinného oleja z každej strany asi 2 minúty. Potom panvicu stiahneme z ohňa a rezne necháme dôjsť. Medzitým na menšej rozohriatej panvici na troche oleja pripravíme volské oká.
Príloha
Umyté a očistené zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, pridáme k nim maslo a 1 hrsť najemno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme varené zemiaky a 2 plátky bravčových rezňov. Prelejeme zázvorovo-paradajkovou omáčkou a navrch dáme volské oko, ktoré ochutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním posypeme jedlo nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.