Zapečené kuracie prsia s kozím syrom a paradajkami
- 4 kuracie prsia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 4 plátky Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- 2 menšie paradajky
- 200 g kozieho syra Chêne d´Argent
- 1 brokolica
- 2 lyžice masla
- 4 strúčiky cesnaku
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
- plech alebo zapekaciu misu
- sitko
- väčší hrniec s pokrievkou
Zapečené kuracie prsia
Umyté a osušené kuracie prsia narežeme pozdĺžne, aby nám vznikli ploché rezne. Ochutíme ich soľou a čiernym korením. Kuracie plátky orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z oboch strán dozlatista. Potom pridáme na panvicu plátky Schwarzwaldskej šunky rozdelené na polovice a orestujeme. Na každý kurací plátok položíme paradajky nakrájané na kolieska, opečenú Schwarzwaldskú šunku a 1 - 2 lyžice kozieho syra. Preložíme do zapekacej misy alebo na plech a dáme zapiecť na 5 minút do rúry pod gril na 250 °C.
Restovaná brokolica s cesnakom
Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a dôkladne ju umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Brokolicu varíme v osolenej vriacej vode do polomäkka. Potom ju scedíme a necháme odkvapkať. Medzitým si na väčšej panvici na olivovom oleji a masle dozlatista orestujeme cesnak nakrájaný na plátky. Potom pridáme odkvapkanú brokolicu, okoreníme, osolíme a chvíľu spolu restujeme.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme restovanú brokolicu a na ňu plátok zapečených kuracích pŕs. Celé jedlo pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.