Morčacie prsia s bryndzou a šalviou
- 1 kg zemiakov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- maslo Pilos
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 500 g morčacích prsných rezňov
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g Schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- čerstvá šalvia
- 125 g bryndze Pilos
POSTUP
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- sitko
Roztlačené zemiaky
Umyté a očistené zemiaky nakrájame menšie kúsky. Varíme domäkka vo vriacej osolenej vode a scedíme.
Na panvici rozpustíme 100 g masla v 100 ml olivového oleja. Zemiaky rozmixujeme spolu s rozpusteným maslom a olivovým olejom na hladkú kašu. Na záver dochutíme soľou a korením a primiešame petržlenovú vňať.
Morčacie prsia s bryndzou a šalviou
Morčacie rezne osolíme, okoreníme a opečieme sprudka spolu s plátkami šunky na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme lístky šalvie a 1 lyžicu masla. Keď sú morčacie rezne opečené z jednej strany do zlatohneda, otočíme ich a na opečenú stranu pridáme kúsky bryndze, opečenú šunku a šalviu. Dopekáme na miernom plameni ešte asi 3 minúty.
Servírovanie
Morčacie rezne s bryndzou podávame spolu s roztlačenými zemiakmi.