
Kuracie prsia marinované v jogurte z teplovzdušnej fritézy
Suroviny
- 100 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- ½ lyžičky mletého oregana Kania
- 1 lyžička sušeného cesnaku Kania
- šťava z ½ citróna
- ½ lyžičky štipľavej mletej papriky Kania
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- soľ Kania
- 750 g kuracích prsných rezňov
- čierne mleté korenie Kania (4 druhy)
Dresing
- 1 lyžica nasekaných kapár
- štipka štipľavej papričky
- čerstvé oregano
- čerstvý tymian
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice strúhaného parmezánu Milbona
- 1 strúčik cesnaku
- kôra z ½ citróna
- šťava z ½ citróna
- 45 ml červeného vínneho octu
- 1 lyžica medu
- 60 ml extra panenského olivového oleja Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Šalát
- 125 g rukoly
- 125 g cherry paradajok
- 100 g mrkvy
- 100 g cukety
- hrsť čerstvého koriandra
Ešte budeme potrebovať
- krutóny
Potrebujeme
teplovzdušná fritéza, misa, papier na pečenie, tyčový mixér
POSTUP
V mise zmiešame všetky ingrediencie na marinádu – jogurt, oregano, sušený cesnak, citrónovú šťavu, ostrú a sladkú papriku a soľ. Kuracie prsia narežeme na mriežky (úplne nedorezávame), osolíme, okoreníme a potrieme z obidvoch strán pripravenou jogurtovou marinádou. Marinujeme minimálne 3 hodiny, ideálne cez noc. Namarinované kuracie plátky vložíme do teplovzdušnej fritézy a pečieme na 200 °C cca 15 minút.
Dresing
Nasekané kapary, štipľavú papričku, oregano, tymian, horčicu, nastrúhaný parmezán, cesnak a citrónovú kôru zalejeme citrónovou šťavou, vinným octom, medom, olivovým olejom a premiešame. Osolíme, okoreníme a krátko premixujeme tyčovým mixérom.
Šalát
V mise zmiešame rukolu, cherry paradajky, mrkvu a cuketu, ktoré nakrájame škrabkou na jemné plátky. Pridáme natrhaný koriander a ochutíme pripraveným dresingom.
Servírovanie
Hotové kuracie prsia podávame s pripraveným šalátom a krutónmi z pečiva.