Morský vlk s fazuľovým šalátom
Fazuľový šalát:
- 200 g červených fazúľ Kidney v náleve Freshona
- 200 g petržlenovej vňate
- 1 červená cibuľa
- 2 lahôdkové cibuľky
- 10 cherry paradajok
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- citrónová šťava
Morský vlk:
- 4 morský vlci
- rastlinný olej Vita D´Or
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvá bazalka
- francúzska bageta na servírovanie
POTREBUJEME
- sitko
- panvicu
FAZUĽOVÝ ŠALÁT
Scedené fazule zmiešame s petržlenovou vňaťou nakrájanou na rezance, červenou cibuľou nakrájanou nadrobno, lahôdkovou cibuľou na kolieska a cherry paradajkami na štvrtiny. Zamiešame, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a citrónovou šťavou. Necháme odstáť, potom ešte dochutíme podľa potreby.
MORSKÝ VLK
Z morského vlka pripravíme filety. Kožu zľahka narežeme, aby sa lepšie upiekla. Po oboch stranách osolíme, na strane bez kože aj okoreníme. Opečieme na rozohriatom oleji najprv na strane s kožou. Keď je koža chrumkavá, otočíme, stiahneme plameň, pridáme popučené strúčiky cesnaku a nakrájanú bazalku. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme dopiecť.
SERVÍROVANIE
Filety prelejeme výpekom a servírujeme s fazuľovým šalátom. Dozdobíme lístkom čerstvej bazalky. Podávame s bagetou opečenou na olivovom oleji.