Burrata s baklažánovým ragú
Suroviny
- 1 baklažán
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Vita D´or na vyprážanie
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 50 g červenej cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- mleté čierne korenie v mlynčeku Kania
- mleté čili korenie v mlynčeku Kania
- 400 g krájaných paradajok v konzerve Freshona
- zmes talianskych byliniek Italiamo
- čerstvá bazalka
- 4 krajce horského chleba
- 4 burraty Italiamo
Ingrediencie
zelenina, pecivo, syry
Postup
Baklažán nakrájame na kocky, osolíme, premiešame a necháme asi hodinu vypotiť. Následne ho vyžmýkame a orestujeme na rozpálenom rastlinnom oleji dozlatista. Po orestovaní necháme odkvapkať prebytočný tuk na papierových utierkach. Na rozohriatej panvici s extra panenským olivovým olejom orestujeme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a cesnak. Ochutíme mletým čiernym korením, soľou a čili. K orestovanej cibuli a cesnaku pridáme krájané paradajky a varíme asi 5 minút. Ochutíme zmesou talianskych byliniek, pridáme baklažán, stiahneme z ohňa, premiešame a pridáme lístky čerstvej bazalky. Na rozohriatej panvici s extra panenským olivovým olejom opečieme z oboch strán krajce horského chleba, aby boli chrumkavé.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme baklažánové ragú, navrch natrháme kúsky burraty, dochutíme mletým čiernym korením, pokvapkáme extra panenským olivovým olejom, ozdobíme lístkami čerstvej bazalky a podávame s opečeným chrumkavým chlebom.