Nepečená jahodová roláda
- 18 dlhých piškót Italiamo
- 500 g čerstvých jahôd
- 500 g mascarpone Italiamo
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
Potrebujeme
- potravinovú fóliu
- tyčový mixér
- šľahací mixér
Na potravinovú fóliu poukladáme tesne vedľa seba 3 piškóty pozdĺžne do 5 piatich radov pocukrovanou stranou nadol. Polovicu jahôd rozmixujeme mixérom a ponatierame ich na piškóty.
Smotanu vymiešame s mascarpone na tuhý krém. Do krému ručne vmiešame vychladnutú roztopenú bielu čokoládu. Polovicu krému natrieme na piškóty. Na krém do stredu po dĺžke poukladáme jahody nakrájané na štvrtiny. Dlhšie okraje rolády si prichytíme pomocou potravinovej fólie, tesne pred spojením medzi ne vložíme ešte jeden rad piškót a roládu zrolujeme.
Roládu necháme v chladničke stuhnúť aspoň 4 hodiny. Po stuhnutí ju natrieme druhou polovicou krému a dozdobíme plátkami jahôd.