 
                    
            
            Tvarohový koláč s čokoládou a malinami
Suroviny
Korpus
- 20 g kakaa Belbake
- 120 g masla Pilos
- 220 g maslových sušienok Sondey
	
Krém
- 400 g jemného tvarohu Pilos
- 400 g polotučného hrudkovitého tvarohu Pilos
- 200 g kyslej smotany Pilos
- 3 vajcia
- 20 g Zlatého klasu
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 250 g mrazených malín
	
Poleva
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 150 g horkej čokolády Fin Carré
	
Servírovanie
- 200 g malín
Potrebujeme
okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm, kuchynský robot s nadstavcom lopatka a metlička
	
POSTUP
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
	
Korpus
Roztopené maslo a kakao zmiešame s najemno mletými sušienkami a zmes utlačíme na dno formy.
	
Krém
V robote s nadstavcom lopatka vymiešame oba tvarohy a kyslú smotanu. Postupne zapracujeme vajcia a Zlatý klas. Roztopenú bielu čokoládu primiešame do krému a pridáme aj mrazené maliny. Krém nanesieme na sušienkový základ a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 – 50 minút. Upečený koláč necháme vo forme úplne vychladnúť.
	
Poleva
Smotanu na šľahanie zohrejeme a zalejeme ňou horkú čokoládu. Necháme približne 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú lesklú zmes. Polevu nalejeme na koláč a necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
	
Servírovanie
Pred podávaním koláč ozdobíme malinami.
 
                





 Veronika Bušová
 Veronika Bušová
                