Nepečený ovocný cheesecake
Korpus
- 50 g nesolených kešu orechov Alesto
- 100 g maslových sušienok Sondey
- 80 g zmäknutého masla
Plnka
- 200 g ovocia (napr. maliny a ríbezle)
- 2 lyžice zemiakového škrobu Belbake
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 400 g mascarpone Lovilio
- 40 g vanilínového cukru
Na ozdobenie
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 375 g drobného ovocia (maliny, čučoriedky, ríbezle, egreše)
Potrebujeme
- sekací mixér
- tortovú formu s priemerom 20 cm
- šľahací mixér
Korpus
Kešu oriešky namočíme na noc do vody a na druhý deň ich rozmixujeme. Najemno rozdrvené sušienky zmiešame s pomletými kešu orieškami a maslom. Sušienkovou zmesou rovnomerne vystelieme dno tortovej formy. Pripravený korpus dáme do chladničky stuhnúť.
Plnka
Ovocie dáme na panvicu, prilejeme trochu vody a ovocie necháme rozvariť (môžeme jemne poroztláčať). Primiešame škrob. Keď začne ovocná zmes hustnúť, preložíme ju do misky a za občasného miešania necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame mascarpone, smotanu a vanilínový cukor mixérom na tuhý krém. Vychladnutú ovocnú zmes ručne primiešame do krému.
Nepečený ovocný cheesecake
Na stuhnutý sušienkový korpus navrstvíme plnku a necháme 1 hodinu stuhnúť v chladničke.
Pred podávaním ozdobíme cheesecake vyšľahanou smotanou a drobným ovocím.