14
29
Nepečený ovocný cheesecake

Nepečený ovocný cheesecake

30 min
8 porcií

Korpus

  • 50 g nesolených kešu orechov Alesto
  • 100 g maslových sušienok Sondey
  • 80 g zmäknutého masla

Plnka

  • 200 g ovocia (napr. maliny a ríbezle)
  • 2 lyžice zemiakového škrobu Castello
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 400 g mascarpone Lovilio
  • 40 g vanilínového cukru

Na ozdobenie

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 375 g drobného ovocia (maliny, čučoriedky, ríbezle, egreše)

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • tortovú formu s priemerom 20 cm
  • šľahací mixér

Korpus

Kešu oriešky namočíme na noc do vody a na druhý deň ich rozmixujeme. Najemno rozdrvené sušienky zmiešame s pomletými kešu orieškami a maslom. Sušienkovou zmesou rovnomerne vystelieme dno tortovej formy. Pripravený korpus dáme do chladničky stuhnúť.

Plnka

Ovocie dáme na panvicu, prilejeme trochu vody a ovocie necháme rozvariť (môžeme jemne poroztláčať). Primiešame škrob. Keď začne ovocná zmes hustnúť, preložíme ju do misky a za občasného miešania necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame mascarpone, smotanu a vanilínový cukor mixérom na tuhý krém. Vychladnutú ovocnú zmes ručne primiešame do krému.

Nepečený ovocný cheesecake

Na stuhnutý sušienkový korpus navrstvíme plnku a necháme 1 hodinu stuhnúť v chladničke.

Pred podávaním ozdobíme cheesecake vyšľahanou smotanou a drobným ovocím.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. máj 2020, 16:35

    Ja tento kolacik robim podla tohto receptu uz roky a je moj oblubeny! Milujem mascarpone a kombinacia s ovocim je perfektna. Robila som ho uz nespocetne vela krat a nevydaril sa iba raz kvoli zlej slahacke.. ak vam to chuti mdlo, zrejme robite nieco zle.. skuste ine ovocie.. ako sa vravi : dobry kuchar sa spozna podla dobre vyslahaneho mascarpone 😉

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. júl 2017, 11:33

    musia tam byt aj tie oriesky ?

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      12. júl 2017, 15:35

      Dobrý deň, kešu orechy môžete pokojne nahradiť maslovými sušienkami. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. október 2016, 11:09

    Spolu ovocie a plnka nie je dobry napad..uz to tak nechuti po mascarpone..mdlo..ani dobre nevyzera..ako pena zrazena..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. júl 2016, 12:17

    koláčik vôbec nechutí tak dobre, ako vyzerá, chuť úplne mdlá, mascarpone by som nahradila tvarohom alebo philadelphiou, radčej zjedzte ovocie surove, toto by som už nepiekla

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. jún 2016, 18:17

    No ja som ho robila. Chut skoro ziadna. Resp mdla a mascarpone tazke na chut :( kolac poriadne nestuhol ani po 20 hodinach. Postup bol dodrzany a suroviny tie iste... Velke sklamanie a skoda tych surovin...

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info