Halloweenská torta
Korpus
- 250 g hladkej múky Belbake
- 150 g práškového cukru Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa Belbake
- 100 g čokolády Fin Carré (52 % kakaa)
- 200 ml mlieka Pilos
- 90 ml rastlinného oleja Promienna
- 1 vajíčko
Plnka
- malinový džem Maribel
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Na ozdobenie
- 2 bielky
- 120 g práškového cukru Belbake
- 100 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
POSTUP
POTREBUJEME
- tortovú formu s priemerom 20 cm
- papier na pečenie
- šľahací mixér
- cukrárske vrecko
Korpus
V miske zmiešame múku s cukrom, práškom do pečiva, kakaom a čokoládou nasekanou na menšie kúsky. V druhej miske zmiešame mlieko s olejom a vajíčkom. Obe zmesi spojíme. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorej dno sme predtým vystlali papierom na pečenie a zarovnáme. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C. Upečený korpus necháme dôkladne vychladnúť a potom ho prerežeme na tri časti.
Torta
Spodnú časť korpusu potrieme tenkou vrstvou malinového džemu a vyšľahanej šľahačky. Prikryjeme ďalšou časťou korpusu, potrieme džemom a šľahačkou a prikryjeme vrchnou časťou korpusu. Potrieme džemom. Boky torty potrieme zvyšnou šľahačkou a dáme stuhnúť do chladničky.
Na ozdobenie
Bielky s cukrom vymiešame nad parou na tuhý sneh a pokryjeme ním vrch aj boky stuhnutej torty. Roztopenou čokoládou nakreslíme na tortu pomocou cukrárskeho vrecka pavučinu. Na pavučinu uložíme čokoládových pavúkov, ktorých sme nechali dôkladne stuhnúť.
Postup, ako pripraviť čokoládových pavúkov, nájdete vo videorecepte.