New York cheesecake s malinami
Suroviny
Korpus
- 100 g roztopeného masla Pilos
- 200 g maslových sušienok Sondey
Krém
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 600 g nátierky z čerstvého syra Milbona
- 400 g kyslej smotany Pilos (30 %)
- 3 vajcia
- 20 g Zlatého klasu
Poleva
- 200 g kyslej smotany Pilos (30 %)
- 40 g práškového cukru Belbake
Servírovanie
- 200 g malín
Potrebujeme
okrúhlu formu s vyberateľným dnom s priemerom 24 cm, robot s nadstavcom lopatka
Čas prípravy: 120 minút
Čas pečenia: 30 minút
Čas tuhnutia: ideálne do ďalšieho dňa
POSTUP
Korpus
Maslové sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Korpus utlačíme na dno a boky formy.
Krém
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli.
Nátierku z čerstvého syra rozmiešame v robote s nadstavcom lopatka s kyslou smotanou, vajcami a Zlatým klasom. Prilejeme vlažnú čokoládu a opäť prešľaháme. Krém nanesieme na korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 30 minút.
Koláč necháme stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.
Poleva
Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom.
Polevu nanesieme na stuhnutý cheesecake a ozdobíme malinami.