Citrónový koláč s kokosom
Suroviny
- 170 g maslových sušienok Sondey
- 80 g masla Pilos
- 397 g kondenzovaného mlieka Pilos
- 185 ml citrónovej šťavy (cca 2 – 3 citróny)
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 40 g strúhaného kokosu Belbake
- 4 marhule
- 1 hrsť ríbezlí
Ozdoba
- 1 marhuľa
- 1 hrsť ríbezlí
- 1 hrsť čerstvej mäty
Potrebujeme
- tortovú formu s priemerom 20 cm
POSTUP
Maslové sušienky rozdrvíme najemno. Do zmesi prilejeme roztopené maslo a premiešame.
Sušienkový základ vysypeme na dno tortovej formy a lyžicou zarovnáme.
V stredne veľkej miske zmiešame kondenzované mlieko s citrónovou šťavou tak, aby vznikol hladký krém.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na šľahačku a spolu s kokosom zamiešame do krému.
Na sušienkový základ uložíme 4 nakrájané marhule a 1 hrsť ríbezlí. Prilejeme krém a zarovnáme. Nakoniec vrch koláča dozdobíme zvyšným ovocím a lístkami mäty. Odložíme do chladničky na približne 4 hodiny.