9
17
Cviklové brownies

Cviklové brownies

1 h 0 m
15 porcií

Brownies

  • 500 g čerstvej cvikly
  • 100 g zmäknutého masla Pilos
  • 200 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 4 vajíčka
  • 200 g trstinového cukru Belbake
  • 50 g hladkej múky Castello
  • 2 lyžice kakaa Castello

Na ozdobenie

  • 50 g čokolády na varenie Belbake (40 % kakaa)
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

POSTUP

POTREBUJEME

  • ponorný mixér
  • šľahací mixér
  • sitko
  • plech na pečenie s rozmermi 33x26 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

 

Cviklu ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme domäkka. Uvarenú cviklu scedíme a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Rozmixovanú cviklu dáme do kastróla zohriať. Ešte kým je horúca,

nalejeme ju na zmäknuté maslo a čokoládu nasekanú na kúsky. Zmes necháme asi 1 minútu odstáť a potom dôkladne rozmiešame.

Medzitým vyšľaháme cele vajíčka s cukrom do peny (zmes musí byť bleda a mať dvojnásobný objem).

Cviklovo-čokoládovú zmes pomaly vlejeme do vyšľahaných vajíčok a ručne premiešame. Na záver primiešame aj preosiatu múku a preosiate kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 30 minút pri teplote 180 °C. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhe, ale stred trochu trasľavý.

Servírovanie

Vychladnutý kolač nakrájame na kocky. Pred podávaním dozdobíme kopčekom šľahačky a čokoládovými lístkami.

Viac o tom, ako pripraviť čokoládové ozdoby, sa dozviete v sekcii Sladké rady.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    20. február 2021, 16:49

    Tak ja som ho ešte upravila na 100 g 72% horkej čokolády a 100g 52% čokolády na varenie z Lidla. Cvikle som dala 400g (varenu v šupke). Cukru len 70g trstinový, múku hl. špaldovú 70 g, vajcia 4, maslo cca 100 g. Bol vynikajúci, podávala som ho so šľahačkou a čučoriedkami.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      25. február 2021, 09:30

      Dobrý deň, ďakujeme za skvelé tipy, ako si recept upraviť podľa svojich chutí! :-) Prajeme pekný deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. január 2021, 08:32

    robíme, deti milujú a ja spokojná so zdravšou variantou sladkosti. Len cvikľu určite nešúpať pred varením!!! Ošúpaná sa celá vyvarí aj farba....

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. október 2018, 20:00

    .... a na vrch davam namiesto cokolady Panna Cotta dezert od dr. Oetker (biely)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. október 2018, 19:59

    .... zalezi asi aj od cvikly, piekol som ho uz viac krat a niekedy cviklu citit (zemita chut) a niekedy vobec

    Odpovedať
  • Veronika Kreibichová Grebáčová
    29. január 2018, 08:38

    Neskutočne dobrý koláč :) vydržal jeden deň 😂😂😂 všetci sme si pochutili, ti cviklu nebolo vôbec cítiť :)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info