2
34
Orechové štangličky s citrónovým snehom

Orechové štangličky s citrónovým snehom

1 h 15 m
24 porcií

Suroviny

Orechové štangličky

  • 220 g práškového cukru Belbake
  • 20 g Zlatého klasu
  • štipka soli Kania
  • 125 g na jemno mletých vlašských orechov Alesto
  • 125 g na hrubo mletých vlašských orechov Alesto
  • 1 celé vajce
  • 1 žĺtok
  • kôra z 1 citróna


Citrónový sneh

  • 200 g práškového cukru Belbake
  • 1 bielok
  • šťava z ½ citróna
  • 10 g Zlatého klasu


Ešte potrebujeme

  • cca 40 g Zlatého klasu (na podsýpanie)
  • 1 bielok
  • kôra z 1 citróna

Potrebujeme

  • robot s nadstavcom metlička, potravinársku fóliu, valček, pravítko, veľký plech, papier na pečenie, metličku, pierko na potieranie, cukrárske vrecko bez špičky, strúhadlo

POSTUP

Orechové štangličky

Všetky suroviny spolu zmiešame, zabalíme do fólie a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 30 minút.

Odstáte cesto rozvaľkáme na Zlatým klasom poprášenej pracovnej doske do tvaru obdĺžnika.

Tip: S cestom pracujeme rýchlo, aby nezmäklo. Ak nepripravujeme bezlepkové štangličky, tak na podsýpanie môžeme použiť aj múku.

Cesto nakrájame na 24 pásov (3 × 8 kusov) s rozmermi cca 2 × 10 cm. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme tuhnúť v chladničke.

Citrónový sneh

Z cukru a bielka šľaháme nad parom vo vodnom kúpeli sneh asi 5 minút. Miešame, kým sa cukor rozpustí a zmes je teplá na dotyk. Preložíme do mixéra a na najvyššej rýchlosti šľaháme do vychladnutia. Potom pridáme zvyšné suroviny a zašľaháme. Snehom naplníme cukrárske vrecko.

Stuhnuté tyčinky potrieme bielkom.

Tip: Vďaka bielku bude citrónový sneh lepšie držať a neodliepať sa. 

Potom ich úhľadne ozdobíme snehom, posypeme citrónovou kôrou a sušíme v rúre vyhriatej na 120 °C približne 20 – 30 minút. Upečené ich necháme vychladnúť na plechu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. december 2022, 18:05

    Vynikajuci recept, vzdy sa podari. Je jednoduchy, velmi chutny a podla mna aj efektny 👍

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. december 2022, 12:28

      Dobrý deň, ďakujeme za váš milý komentár. 😍 Teší nás, že sa vám recept páči. Vyskúšali ste už aj ďalšie Veronikine recepty? ❤️

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. december 2022, 15:51

    Ja mam celkom jednoduchý recept 200g práškového cukru 200g orechov jeden bielok zamiesim cesto potom ho rozvlákam a potom krájam na tyčinky dám tam sneh z jedného bielka dám na cesto rozmetiem dám na plech s papierom na pečenie na 150 stupňov 30 minút nechám vyhladnúť a je to.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. december 2022, 12:28

      Dobrý deň, ďakujeme za tento skvelý tip na recept. 😊 Určite sa ním my aj ostatní inšpirujú pri tohtoročnom vianočnom pečení. 🎄

      Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať