Mangové palacinky s marakujou a kokosom
Palacinky
- 1 mango
- šťava z ½ citróna
- 400 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 2 žĺtky
- 4 vajíčka
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- štipka soli Belbake
- 150 g hladkej múky Belbake
- kokosový olej Vita D´or (na opekanie)
Náplň
- 300 g studeného kokosového mlieka Freshona (tuhá časť)
- 50 g práškového cukru Belbake
- 80 g strúhaného kokosu Belbake
- 1/2 manga
- 4 marakuje
Servírovanie
- 4 marakuje
- 1 mango
- čerstvá mäta
POSTUP
POTREBUJEME
- smoothie/sekací/ponorný mixér
- panvicu na palacinky
- kuchynské papierové utierky
- robot s nadstavcom metlička
Palacinky
Mango prerežeme okolo kôstky, ošúpeme a nakrájame na kocky. 200 g manga rozmixujeme so šťavou z ¼ citróna. Zvyšné mango pokvapkáme šťavou z ¼ citróna a odložíme na plnenie palaciniek. K dohladka rozmixovanému mangu pridáme mlieko, žĺtky, vajíčka, cukor, soľ a múku a mixujeme na hladké cesto. Cesto prelejeme do misky a necháme odpočinúť.
Po 20 minútach rozohrejeme panvicu, pokvapkáme ju kokosovým olejom a pomocou kuchynskej servítky rozotrieme. Palacinky opekáme z oboch strán. Pri otáčaní dávame pozor, palacinkové cesto je jemné.
Náplň
Z vychladnutého kokosového mlieka odoberieme tuhú časť a s práškovým cukrom ju vyšľaháme do tuha. Prisypeme kokos a ešte krátko zašľaháme.
Palacinku naplníme krémom, na kocky nakrájaným mangom (použijeme aj zvyšné mango z prípravy palaciniek) a dužinou z marakuje.
Servírovanie
Mangové palacinky podávame ozdobené plátkami manga, marakujou a lístkami mäty.