Čokoládovo-marhuľový koláč
Suroviny
- 100 g masla Pilos
- 3 žĺtky
- 200 g trstinového cukru Belbake
- 300 g hladkej múky Belbake
- 5 lyžíc kakaa Belbake
- ½ kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 50 ml slnečnicového oleja Vita D’or
- 200 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 1 jablko
- 3 bielky
- 250 g marhuľového džemu Maribel
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (52 %)
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
Vymazanie a vysypanie
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 hrsť hladkej múky Belbake
Potrebujeme
- strúhadlo, plech s rozmermi 32 × 24 cm
POSTUP
Zmäknuté maslo, žĺtky a cukor spolu zmiešame. Pridáme múku, kakao, kypriaci prášok, olej, mlieko a nahrubo nastrúhané jablko. Opäť premiešame.
Bielky vyšľaháme do pevného snehu a stierkou zľahka vmiešame do čokoládového cesta.
Plech na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 25 minút.
Ešte teplý koláč potrieme hrubou vrstvou marhuľového džemu.
Čokoládu nalámanú na kúsky zalejeme teplou smotanou. Rozmiešame do hladkej lesklej polevy, ktorou prelejeme koláč a necháme stuhnúť.