Ovocný koláč so šľahačkou
Korpus
- 150 g zmäknutého masla Pilos
- 150 g práškového cukru Belbake
- 3 vajíčka
- 150 g polohrubej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku
Ovocie
- 300 g mrazeného lesného ovocia Green Grocer´s
- 4 lyžice trstinového cukru Belbake
- 2 lyžičky zemiakového škrobu Belbake
Na ozdobenie
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
Potrebujeme
- okrúhlu formu s pevným dnom (priemer 24 cm)
- šľahací mixér
- sitko
- cukrárske vrecko
- hlbší servírovací tanier
Postup
Ovocie
Do kastróla dáme rozvariť ovocie spolu s trstinovým cukrom. Varíme, až kým bude mať sirupovú konzistenciu. Potom pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Vylejeme na dno formy a necháme vychladnúť.
Korpus
Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. Do zmesi po jednom mixérom zašľaháme vajíčka izbovej teploty. Na záver po častiach ručne primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a navrstvíme ho na vychladnuté ovocie. Pečieme 20 - 25 minút pri 180 °C.
Ovocný koláč so šľahačkou:
Koláč necháme po upečení trochu vychladnúť, preklopíme ho na hlbší servírovací tanier, aby šťava nevytiekla a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou šľahačkou.