3
13
Ovocný koláč so šľahačkou

Ovocný koláč so šľahačkou

1 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 150 g zmäknutého masla Pilos
  • 150 g práškového cukru Belbake
  • 3 vajíčka
  • 150 g polohrubej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Ovocie

  • 300 g mrazeného lesného ovocia Green Grocer´s
  • 4 lyžice trstinového cukru Belbake
  • 2 lyžičky zemiakového škrobu Belbake

Na ozdobenie

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Potrebujeme

  • okrúhlu formu s pevným dnom (priemer 24 cm)
  • šľahací mixér
  • sitko
  • cukrárske vrecko
  • hlbší servírovací tanier

Postup

Ovocie

Do kastróla dáme rozvariť ovocie spolu s trstinovým cukrom. Varíme, až kým bude mať sirupovú konzistenciu. Potom pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Vylejeme na dno formy a necháme vychladnúť.

Korpus

Maslo s cukrom vymiešame mixérom do peny. Do zmesi po jednom mixérom zašľaháme vajíčka izbovej teploty. Na záver po častiach ručne primiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka a navrstvíme ho na vychladnuté ovocie. Pečieme 20 - 25 minút pri 180 °C.

Ovocný koláč so šľahačkou:

Koláč necháme po upečení trochu vychladnúť, preklopíme ho na hlbší servírovací tanier, aby šťava nevytiekla a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním dozdobíme vyšľahanou šľahačkou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať