2
17
Orechová bábovka

Orechová bábovka

1 h 0 m
12 porcií
  • 3 celé vajcia
  • 3 žĺtky
  • 250 g kryštálového cukru Castello
  • 2 lyžice mlieka Pilos
  • 150 ml oleja Promienna
  • 400 g polohrubej múky Castello
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa Castello
  • 275 g orechov mix Alesto Fine
  • 3 lyžice masla
  • 2 lyžice strúhanky Castello
  • 100 g mliečnej čokolády Fin Carré

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • formu na bábovku

Postup

Vajcia a žĺtky vyšľaháme do nadýchanej peny. Potom k nim za stáleho šľahania vmiešame cukor, mlieko a olej.

Vo veľkej mise miešame múku, kakao a prášok do pečiva. Polovicu orechov nasekáme nadrobno a zmiešame so sypkými surovinami. Postupne za stáleho šľahania prilievame k sypkej zmesi tekutú vaječnú zmes. Formu na bábovku vytrieme 1 lyžicou masla a vysypeme strúhankou. Do formy nalejeme pripravené cesto a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 50 minút.

Čokoládu nalámeme na kocky a roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 2 lyžice masla a dôkladne rozmiešame, aby sa obe zložky spojili a vznikla hladká lesklá poleva.

Servírovanie

Vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou a zdobíme druhou polovicou nasekaných orechov.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    08. november 2020, 16:54

    Recept neodporucam. Vyskusala som ho a uz len samotne cesto bolo potiazne vobec miesat. Babavka je tvrda. Mrzi ma ze som ho vyskusala. Skoda surovin.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    31. január 2017, 15:00

    Recept som skusala, ale cesto bolo velmi tuhe...rovnako aj babovka je po upeceni taka tuha...nemali ste niekto podobnu skusenost? Resp cim to moze byt?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      11. jún 2019, 09:12

      myslim si, ze je to kvoli orechom... predsa len ide tam standardne muka a do cesta este aj mlete orechy - to je kvazi akoby “muka navyse”... a ja na babovku vzdy vymiesavam zltky samostatne a bielky so stipkou soli samostatne a potom bielky do zltkov/cesta uz len jemne rucne, cesto ostane nadychane

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. október 2017, 14:35

      Suhlasim, cesto velmi tuhe, aj finalna babovka...zrejme muky treba menej a asi aj bielky a zltky treba zvlast vymiesat aby cesto bolo nadychane.

      Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info