
Makovo–jablkové waffle s tvarohom a černicami
Suroviny
Cesto
- 180 g hladkej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- štipka soli Kania
- 50 g mletého maku Belbake
- 2 vajcia
- 40 g medu
- 80 ml kyslej smotany Pilos
- 40 g masla Pilos
- 200 ml mlieka Pilos
- kôra z ½ citróna
- 1 jablko
- 50 ml slnečnicového oleja na potretie vaflovača
Krém
- 250 g jemného tvarohu Pilos
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 250g mascarpone Milbona
- 40 g práškového cukru Belbake
- kôra z ½ citróna
Ešte budeme potrebovať
- 150 g džemu z čiernych ríbezlí Maribel
- 200 g černíc
Potrebujeme
misky, metlička, vaflovač, naberačka
POSTUP
Cesto
Do misky preosejeme múku, kypriaci prášok, pridáme soľ, mletý mak a premiešame metličkou. Do druhej misky pridáme vajcia, med, smotanu, roztopené maslo, mlieko a premiešame. Tekuté prísady vlejeme do sypkých a vymiešame cesto. Následne prihodíme kôru z citróna, nastrúhané jablko bez šupky a zapracujeme do cesta. Vaflovač potrieme olejom a postupne z celého cesta upečieme waffle dozlatista.
Krém
V miske vyšľaháme do tuha tvaroh, smotanu na šľahanie, mascarpone, práškový cukor. Následne prihodíme kôru z citróna a premiešame.
Servírovanie
Waffle potrieme džemom, pridáme pripravený krém a dozdobíme čerstvými černicami.