Čevapčiči s tzatziki dipom
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 väčšie šalátové uhorky
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 250 g bieleho jogurtu Pilos (3,7%)
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvá mäta alebo kôpor (na ozdobu)
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
- 1/2 lyžičky štipľavej papriky Mikado
Potrebujeme
- drevené špajdle (namočené aspoň na 2 hodiny vo vode)
Tzatziki
Dôkladne umyté uhorky nastrúhame a necháme chvíľku odstáť v chladničke. 3 – 4 strúčiky cesnaku nastrúhame najemno a osolíme. Prilejeme k nim trochu olivového oleja.
Uhorky vyberieme z chladničky a v rukách ich poriadne vyžmýkame. Postupne k nim zamiešavame biely jogurt, kým docielime vláčnu konzistenciu tzatziki. Potom k uhorkovo-jogurtovej zmesi primiešame cesnak s olivovým olejom a okoreníme. Dôkladne premiešame a pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti môžeme pridať nadrobno nasekanú mätu alebo kôpor.
Čevapčiči
50 ml olivového oleja zmiešame s mletou sladkou a štipľavou paprikou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Koreninovú zmes primiešame k mletému hovädziemu mäsu. Z mäsovej hmoty formujeme mäsové šišky, ktoré napichujeme na špajdle. Grilujeme ich na rozpálenom rošte zo všetkých strán do zlatohneda. Hotové čevapčiči servírujeme s tzatziki dipom.