Pečená makrela s čerstvým zemiakovým šalátom
Suroviny
- 2 makrely
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 1 citrón
- 200 g zelenej špargle
- 200 g zemiakov
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 jablko
- 1 štipľavá paprička
- 2 lyžice majonézy Kania
- 1 lyžica horčice Kania
- šťava z ½ citróna
- čerstvá bazalka
Potrebujeme
- papier na pečenie, plech na pečenie
POSTUP
Rybu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme z oboch strán. Do vnútra ryby dáme mesiačiky citróna a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút.
Kým sa ryba pečie, pripravíme šalát.
Špargľu očistíme a oblanšírujeme vo vriacej, osolenej vode. Po chvíli vyberieme a necháme vychladnúť.
V mise zmiešame uvarené, ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky, mesiačiky reďkovky, kolieska lahôdkovej cibuľky, kocky očisteného jablka, štipľavú papričku nasekanú nadrbno a na menšie kúsky nakrájanú špargľu. Šalát ochutíme soľou.
V druhej miske zmiešame majonézu, horčicu, šťavu z citróna, olivový olej, soľ a korenie.
Dresing prelejeme do misy k šalátu a opäť premiešame.
Servírovanie
Pečenú makrelu servírujeme s ľahkým zemiakovým šalátom, ozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olejom.