0
3
Pečená tekvica

Pečená tekvica

1 h 20 m
2 porcie

Suroviny

  • 1 maslová tekvica
  • soľ Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 lyžica kyslej smotany Pilos (14 %)
  • ½ červenej cibule
  • 1 hrsť čerstvého špenátu
  • 10 lyžíc strúhanej mozzarelly Lovilio

Potrebujeme

  • stredne veľký plech, papier na pečenie

POSTUP

Umytú tekvicu prerežeme pozdĺžne na polovicu. Obe časti preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Lyžicou vydlabeme dužinu a ochutíme soľou. Pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 60 minút, kým bude vnútro tekvice mäkké.

Z upečenej tekvice lyžicou odoberieme prebytočnú vodu, ktorá sa počas pečenia môže vytvoriť v priehlbinách. Vidličkou vyberieme vnútro tekvice, ktoré v mise zmiešame so smotanou, cibuľou, soľou, špenátom a 4 lyžicami mozzarelly. Zmes premiešame a obe časti tekvice rovnomerne naplníme. Nakoniec posypeme 6 lyžicami mozzarelly. Dopečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 10 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať