Pečená tekvica
Suroviny
- 1 maslová tekvica
- soľ Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 lyžica kyslej smotany Pilos (14 %)
- ½ červenej cibule
- 1 hrsť čerstvého špenátu
- 10 lyžíc strúhanej mozzarelly Lovilio
Potrebujeme
- stredne veľký plech, papier na pečenie
POSTUP
Umytú tekvicu prerežeme pozdĺžne na polovicu. Obe časti preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Lyžicou vydlabeme dužinu a ochutíme soľou. Pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 60 minút, kým bude vnútro tekvice mäkké.
Z upečenej tekvice lyžicou odoberieme prebytočnú vodu, ktorá sa počas pečenia môže vytvoriť v priehlbinách. Vidličkou vyberieme vnútro tekvice, ktoré v mise zmiešame so smotanou, cibuľou, soľou, špenátom a 4 lyžicami mozzarelly. Zmes premiešame a obe časti tekvice rovnomerne naplníme. Nakoniec posypeme 6 lyžicami mozzarelly. Dopečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C približne 10 minút.