Sladkokyslé kuracie prsia
- 600 g kuracích prsných rezňov
- 1 štipľavá paprička
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice sójovej omáčky Mikado
- 1 vajce
- 4 lyžice zemiakového škrobu Belbake
- asi 500 ml rastlinného oleja Promienna
- 300 ml ananásovej šťavy Vitafit
- 80 g paradajkového pretlaku Mikado
- 1 lyžica jemného kečupu Mikado
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- 50 ml červeného vínneho octu Acentino
- 100 ml vody
- 1 cibuľa
- 300 g papriky mix (červená, žltá, zelená)
- 1 mrkva
- 150 g ananásu z konzervy Harvin (kúsky)
- 3 lahôdkové cibuľky
- 200 g dlhozrnnej ryže Tiradell
Potrebujeme
- papierové utierky
- sitko
Kuracie rezance
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance. Preložíme do misky, pridáme najemno nakrájanú feferónku a cesnak. Prilejeme sójovú omáčku a premiešame. Pridáme vajce a 3 lyžice zemiakového škrobu. Dôkladne premiešame a necháme marinovať asi 10 minút.
V hrnci rozpálime väčšie množstvo oleja, v ktorom kuracie rezance vypražíme dochrumkava. Občas ich premiešame, aby sa nezlepili. Prebytočný tuk odstránime pomocou papierových utierok.
Omáčka
V hrnci privedieme do varu ananásovú šťavu spolu s paradajkovým pretlakom, kečupom, cukrom a červeným vínnym octom. Omáčku zahustíme 1 lyžicou zemiakového škrobu, ktorý si rozmiešame v 100 ml studenej vody.
Restovaná zelenina
Čerstvú zeleninu (cibuľu, farebné papriky, mrkvu) očistíme a umyjeme. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, farebné papriky na väčšie kúsky. Mrkvu prekrojíme na polovice a zošikma nakrájame na tenké plátky. Zeleninu krátko orestujeme na rozpálenej panvici na troche oleja. Nakoniec pridáme scedený ananás a ešte chvíľu restujeme.
Servírovanie
Na tanier servírujeme najskôr chrumkavé kuracie rezance, navrch pridáme restovanú zeleninu a prelejeme sladkokyslou omáčkou. Nakoniec posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou. Podávame s dusenou ryžou.