Quinoa so pstruhom na pare
- 2 pstruhy dúhové
- 1 l vody
- 100 ml suchého bieleho vína
- 3 guľôčky čierneho korenia Mikado
- 3 guľôčky nového korenia Mikado
- 3 bobkové listy Mikado
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- 100 g quinoy Alesto
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- ½ štipľavej papričky
- 100 ml hydinového vývaru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 8 cherry paradajok
- 1 lahôdková cibuľka
- drevorubačské pečivo (ideálne z predchádzajúceho dňa)
Postup
POTREBUJEME
- naparovací hrniec
Do hrnca s 1 l vody pridáme víno, korenie, bobkové listy, petržlenovú vňať a bazalku natrhané na menšie kúsky. Varíme, pokým sa zo všetkých ingrediencií uvoľní aróma.
Quinou varíme podľa návodu na obale. Na panvici s rozohriatym olejom speníme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a na kolieska nakrájanú štipľavú papričku. Podlejeme vývarom a prisypeme uvarenú quinou. Ochutíme soľou a korením. Stiahneme z ohňa, pridáme cherry paradajky nakrájané na kúsky, lahôdkovú cibuľku na kolieska a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a necháme chvíľu odpočívať.
Pstruhov vykostíme a vyfiletujeme.
Tip: Video, ako filetovať ryby nájdete na našej stránke v sekcií Triky.
Filety osolíme, okoreníme a vložíme do naparovacieho hrnca. Pokvapkáme ich olivovým olejom a varíme na pare pod pokrievkou približne 2 – 3 minúty. Mäso by malo zostať šťavnaté, nie vysušené.
Pečivo nakrájame na tenké plátky. Poukladáme ich vedľa seba na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 100 °C približne 15 minút.
Servírovanie
Rybu na pare podávame s quinoou a chipsami, ktoré sme pripravili z drevorubačského pečiva. Dozdobíme lístkami bazalky, petržlenovej vňate a pokvapkáme olivovým olejom.