1
10
Pečené kuracie prsia so šošovicou a balsamicom

Pečené kuracie prsia so šošovicou a balsamicom

1 h 0 m
4 porcie
  • 4 kuracie prsia
  • 80 g šošovice Cornfarm (namočenej aspoň 3 hodiny)
  • rastlinný olej Promienna
  • 25 g mrkvy
  • 25 g zeleru
  • 25 g petržlenu
  • 25 g stopkového zeleru
  • 1 šalotka
  • kryštálový cukor Castello
  • 1 lyžica balsamica Acentino
  • 400 ml   hydinového vývaru
  • 80 g červenej šošovice
  • 15 g masla Pilos
  • 15 g hladkej múky Castello
  • kôra z 1 citróna
  • čerstvá mäta
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selecion
  • čerstvá bazalka
  • cherry paradajky
  • olivový olej Primadonna

Postup

Potrebujeme

  • špajdle
  • zapekaciu misu

Šošovicové ragú s balsamicom

Na panvici rozohrejeme trochu rastlinného oleja, na ktorom opečieme na menšie kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a stopkový zeler. Po chvíli pridáme najemno nakrájanú šalotku a restujeme ďalej. Potom pridáme namočenú scedenú šošovicu, trochu cukru a pár kvapiek balsamica. Podlejeme vývarom a pod pokrievkou varíme pomaly takmer domäkka. V priebehu varenia podlievame. Chvíľu pred dokončením pridáme červenú šošovicu a varíme ďalej 5 – 8 minút. Zahustíme francúzskym maslom - teda maslom a múkou, ktoré zmiešame v rovnakom pomere. Necháme prevariť. Osolíme, okoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a nasekanú mätu.

Kuracie prsia so Schwarzwaldskou šunkou

Kuracie prsia osolíme a okoreníme z každej strany. Na 2 plátky šunky položíme zopár lístkov bazalky, na ne kurací prsný rezeň a zabalíme. Spojíme špajdľou a opečieme po oboch stranách na panvici s rozohriatym rastlinným olejom. Medzitým nakrájame cherry paradajky na polovice, preložíme ich do zapekacej misy, ochutíme soľou a korením. Opečené kuracie prsia preložíme do zapekacej misy k cherry paradajkám, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 8 – 10 minút.

Servírovanie

Kuracie prsia podávame nakrájané na plátky spolu so šošovicovým ragú a upečenými cherry paradajkami. Na záver dozdobíme lístkami mäty.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info