Pečené kuracie prsia so šošovicou a balsamicom
- 4 kuracie prsia
- 80 g šošovice Cornfarm (namočenej aspoň 3 hodiny)
- rastlinný olej Promienna
- 25 g mrkvy
- 25 g zeleru
- 25 g petržlenu
- 25 g stopkového zeleru
- 1 šalotka
- kryštálový cukor Belbake
- 1 lyžica balsamica Acentino
- 400 ml hydinového vývaru
- 80 g červenej šošovice
- 15 g masla Pilos
- 15 g hladkej múky Belbake
- kôra z 1 citróna
- čerstvá mäta
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 8 plátkov Schwarzwaldskej šunky Dulano Selecion
- čerstvá bazalka
- cherry paradajky
- olivový olej Primadonna
Postup
Potrebujeme
- špajdle
- zapekaciu misu
Šošovicové ragú s balsamicom
Na panvici rozohrejeme trochu rastlinného oleja, na ktorom opečieme na menšie kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a stopkový zeler. Po chvíli pridáme najemno nakrájanú šalotku a restujeme ďalej. Potom pridáme namočenú scedenú šošovicu, trochu cukru a pár kvapiek balsamica. Podlejeme vývarom a pod pokrievkou varíme pomaly takmer domäkka. V priebehu varenia podlievame. Chvíľu pred dokončením pridáme červenú šošovicu a varíme ďalej 5 – 8 minút. Zahustíme francúzskym maslom - teda maslom a múkou, ktoré zmiešame v rovnakom pomere. Necháme prevariť. Osolíme, okoreníme a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a nasekanú mätu.
Kuracie prsia so Schwarzwaldskou šunkou
Kuracie prsia osolíme a okoreníme z každej strany. Na 2 plátky šunky položíme zopár lístkov bazalky, na ne kurací prsný rezeň a zabalíme. Spojíme špajdľou a opečieme po oboch stranách na panvici s rozohriatym rastlinným olejom. Medzitým nakrájame cherry paradajky na polovice, preložíme ich do zapekacej misy, ochutíme soľou a korením. Opečené kuracie prsia preložíme do zapekacej misy k cherry paradajkám, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 8 – 10 minút.
Servírovanie
Kuracie prsia podávame nakrájané na plátky spolu so šošovicovým ragú a upečenými cherry paradajkami. Na záver dozdobíme lístkami mäty.