Šalát s grilovanými morčacími guľôčkami a pikantnou salsou
Suroviny
- 500 g morčacích mletých pŕs
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 štipľavé papričky
- morská soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 200 g cherry paradajok
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 1 hrsť kukurice Freshona
- 1 avokádo
- 1 citrón
- 100 g šalátu mix
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 hrsť čerstvej pažítky
- 1 hrsť sušených paradajok s olejom Baresa
Potrebujeme
- gril alebo grilovaciu panvicu
POSTUP
Mäsové guľôčky
V miske zmiešame mäso, dva strúčiky cesnaku a dve papričky zbavené jadierok nasekané nadrobno, soľ, korenie a olej. Vypracujeme guľôčky, ktoré pokvapkáme olejom. Grilujeme za občasného otáčania dozlatohneda.
Šalát
Zmiešame paradajky prekrojené na polovice, biele časti lahôdkových cibuliek nasekané na kolieska, kukuricu, malé kúsky avokáda, soľ, korenie, šťavu z polovice citróna a olej. Pred servírovaním primiešame listy šalátu.
Salsa
Bylinky bez drevnatých stoniek, papričku zbavenú jadierok a strúčik cesnaku nasekáme najemno. V miske zmiešame so zelenými časťami lahôdkových cibuliek nakrájanými na kolieska, soľou, korením, lyžicou oleja zo sušených paradajok a paradajkami nakrájanými na malé kúsky. Dochutíme šťavou z polovice citróna. Premiešame a podľa potreby prilejeme olej.
Servírovanie
Do stredu taniera naservírujeme šalát, na ktorý položíme morčacie guľôčky a prelejeme salsou.