Pečené kuracie stehná s karfiolom a zemiakmi
- 4 kuracie stehná
- 1 lyžica hrubozrnnej horčice Duc De Couer
- 1/2 lyžičky mletej štipľavej papriky Mikado
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
- 1 lyžička rasce Kania
- bio olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1/2 veľkého karfiolu
- 1 kg zemiakov
- 2 červené cibule
- čerstvý tymian
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Potrebujeme
- plech
- sitko
- strúhadlo
Postup
V miske zmiešame hrubozrnnú horčicu, štipľavú papriku, sladkú papriku, rascu, olivový olej a nastrúhaný cesnak. Osolíme a okoreníme. Umyté a osušené kuracie stehná dôkladne potrieme zo všetkých strán marinádou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 20 minút.
Medzitým si karfiol rozoberieme na ružičky a oblanšírujeme ich vo vriacej osolenej vode. Scedíme, necháme trochu odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky a červenú cibuľu na mesiačiky. Zeleninu preložíme do väčšej misky, ochutíme soľou, čiernym korením, lístkami tymianu a pokvapkáme olivovým olejom. Dôkladne premiešame. Po 20 minútach zeleninu rozprestrieme na plech k predpečeným kuracím stehnám. Pečieme ďalej pri 200 °C približne 25 minút.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme najskôr pečenú zeleninu a na ňu pečené kuracie stehno. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
TIP: Kuracie stehná môžeme marinovať aj celú noc.