Restovaný bôčik s pikantnou omáčkou a so šalátom z čínskej kapusty
Restovaný bôčik s pikantnou omáčkou a šalátom z čínskej kapusty nikdy nechutil lepšie! Na príprave tohto skvelého receptu sme spolupracovali s foodblogerom Čoje, známym svojimi hodnoteniami gastronomických prevádzok.
Suroviny
- 1 lyžička zázvoru
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 ml sójovej omáčky Kania
- 2 lyžice medu
- olivový olej Primadonna
- šťava z 3 limetiek
- 3 štipľavé papričky
- 1 kg bôčika
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- ½ hlávky čínskej kapusty
- ½ bielej reďkovky
- 1 červená cibuľa
- 250 g cherry paradajok
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
panvicu
Postup
Zázvor a cesnak očistíme a nastrúhame najemno. Preložíme do misy, prilejeme sójovú omáčku, med, olej a šťavu z 2 limetiek. Prihodíme nadrobno nasekané 2 štipľavé papričky, premiešame a odložíme bokom. Z bôčika stiahneme kožu, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, premiešame a dáme na rozohriatu panvicu opekať. Na orestovaný bôčik nalejeme marinádu, necháme prevrieť a následne dopečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút. Čínsku kapustu, bielu reďkovku a červenú cibuľu nakrájame na tenké pásiky. Cherry paradajky na štvrtinky, ½ štipľavej papričky nadrobno a lahôdkovú cibuľku na plátky. Zeleninu zmiešame v mise, polejeme olejom a šťavou z 1 limetky.
Servírovanie
Bôčik servírujeme so zeleninovým šalátom.