Vyprážaný sumček so zemiakovo-zelerovým pyré a rukolovým šalátom
Suroviny
- 200 g zeleru
- 300 g zemiakov
- soľ Kania
- 300 g filiet sumčeka afrického
- čierne mleté korenie Kania
- 100 g hladkej múky Belbake
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky Belbake
- 1 hrsť čerstvej pažítky
- rastlinný olej Vita D´or
- 100 g masla Pilos
- 1 citrón
- 1 hrsť čerstvej rukoly
- olivový olej Primadonna
Potrebujeme
panvicu, kuchynské papierové utierky, ručný šľahač
POSTUP
Zeler a zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a varíme vo vriacej osolenej vode. Zakryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky zmäknú. Vodu z uvarených zemiakov a zeleru scedíme, pridáme rozpustené maslo a rozmixujeme mixérom na pyré. Sumčeka nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (v múke, vo vajci a v strúhanke zmiešanej s nasekanou pažítkou).
Rybu vyprážame na oleji dozlatohneda. Po vypražení preložíme na kuchynské papierové utierky, aby stiekol prebytočný olej. Omytú a osušenú rukolu ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
Servírovanie
Vyprážaného sumčeka podávame so zemiakovo-zelerovým pyré, mesiačikom citróna a rukolovým šalátom.