Kuracie rezne v kukuričných lupienkoch s batatmi
- 600 g kuracích prsných rezňov
- 8 lyžíc plnotučného bieleho jogurtu Pilos
- 1 lyžica štipľavej mletej papriky Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice nasekaných čerstvých byliniek (petržlenová vňať, pažítka)
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- hladká múka Belbake na obaľovanie
- 2 vajcia
- kukuričné lupienky Crownfield na obaľovanie
- prepustené maslo
- 400 g ošúpaných batatov
- 200 g zakysanej smotany Pilos
- 1 lahôdková cibuľka
- ½ brokolice
- olivový olej Primadonna
POSTUP
POTREBUJEME
- papierové utierky
- pučidlo na zemiaky
Z jogurtu, mletej papriky, nasekaného cesnaku a byliniek pripravíme marinádu. Mäso zo všetkých strán okoreníme, osolíme, obalíme v pripravenej marináde a necháme odležať ideálne cez noc v chladničke. Marinované rezne postupne obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a rozdrvených kukuričných lupienkoch. Smažíme ich pozvoľna na prepustenom masle dozlatista. Potom ich preložíme na kuchynské utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Tip: Maslo klarifikujeme, aby sme ho zbavili mliečnej bielkoviny. Ako náhradu prepusteného masla môžeme použiť ghee maslo. Postup ako pripraviť prepustené maslo nájdete tu.
Bataty uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich popučíme, pridáme zakysanú smotanu, soľ, korenie a nakoniec vmiešame nasekanú lahôdkovú cibuľku (menšie množstvo cibuľky odložíme na záverečné zdobenie).
Servírovaníe
Kuracie rezne servírujeme s porciou pučených sladkých zemiakov a s brokolicou uvarenou v osolenej vode s trochou olivového oleja. Dozdobíme zvyšnou nasekanou lahôdkovou cibuľku.