Wrapy s mletým mäsom a špenátom
- 500 g hovädzieho mletého mäsa
- 2 bielky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g strúhanky Belbake
- olivový olej Italiamo
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica masla
- 250 g čerstvého špenátu
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- 400 g kyslej smotany Pilos (18%)
- 1 citrón
- 1 červená cibuľa
- 4 tortila placky El Tequito
Mleté mäso
Mleté mäso zľahka zmiešame so snehom z 2 bielkov a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zo zmesi vytvoríme šúľky (12 kúskov), ktoré obalíme v strúhanke a opekáme zo všetkých strán na rozohriatej panvici na olivovom oleji (asi 10 minút).
Restovaný špenát
Cesnak nasekáme nadrobno. V hlbšom kastróle rozpustíme asi 1 lyžicu masla a cesnak na ňom krátko opražíme. Pridáme čerstvý špenát, osolíme a okoreníme. Dusíme iba krátko, kým špenát nezmäkne (asi 30 sekúnd).
Dresing
Trochu petržlenovej vňate a niekoľko lístkov bazalky nasekáme nadrobno a v mise zmiešame s kyslou smotanou. Ochutíme nastrúhanou citrónovou kôrou, soľou a mletým čiernym korením. Dôkladne premiešame.
Wrapy z tortila placiek
Placky ohrejeme na suchej panvici. Červenú cibuľu nakrájame na tenké pásiky.
Na každú placku rozložíme trochu duseného špenátu, 3 kúsky opečeného mäsa, ktoré polejeme dresingom a posypeme trochou nakrájanej červenej cibule. Placky pevne zrolujeme.
SERVÍROVANIE
Wrapy servírujeme prekrojené na polovicu.