Losos v lístkovom ceste
Suroviny
- 2 filety z jemne zaúdeného lososa (220 g)
 - soľ Kania
 - čierne mleté korenie Kania
 - 1 lyžica olivového oleja Primadonna
 - 2 strúčiky cesnaku
 - 100 g mladého špenátu
 - 275 g lístkového cesta Chef Select
 - 2 lyžice horčice Kania
 - 1 vajce
 - hrubozrnná soľ
 - Servírovanie:
 - kyslá smotana Pilos
 - zeleninový šalát
 
Potrebujeme
- panvicu, stredne veľký plech
 
POSTUP
Do hlbokého taniera vložíme filety kožou smerom nahor. Zalejeme ich horúcou vodou a stiahneme kožu. Filety preložíme na druhý tanier, kde ich zľahka osolíme a okoreníme.
Tip: So soľou opatrne, zaúdený losos je už jemne slaný.
Na panvicu pridáme olivový olej, nakrájané strúčiky cesnaku, mladý špenát a ⅓ lyžičky soli. Premiešame, prikryjeme a špenát sparíme. Hotový špenát presunieme na dosku a nakrájame na menšie časti.
Lístkové cesto rozbalíme a rozdelíme na dve časti. Každú časť v strede potrieme 1 lyžicou horčice, na ktorú uložíme filet z lososa a na vrch pridáme špenát. Najskôr cesto uzavrieme po kratších stranách a nakoniec preložíme dlhšou stranou. Vidličkou uzavrieme okraj. Hotové taštičky potrieme rozšľahaným vajcom a jemne posypeme hrubozrnnou soľou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 25 minút.
Servírovanie
Lososa v lístkovom ceste môžeme podávať so smotanou alebo zeleninovým šalátom.
                





 Beautifood