0
1
Losos v lístkovom ceste

Losos v lístkovom ceste

35 min
2 porcie

Suroviny

  • 2 filety z jemne zaúdeného lososa (220 g)
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 1 lyžica olivového oleja Primadonna
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g mladého špenátu
  • 275 g lístkového cesta Chef Select
  • 2 lyžice horčice Kania
  • 1 vajce
  • hrubozrnná soľ
  • Servírovanie:
  • kyslá smotana Pilos
  • zeleninový šalát

Potrebujeme

  • panvicu, stredne veľký plech

POSTUP

Do hlbokého taniera vložíme filety kožou smerom nahor. Zalejeme ich horúcou vodou a stiahneme kožu. Filety preložíme na druhý tanier, kde ich zľahka osolíme a okoreníme.

Tip: So soľou opatrne, zaúdený losos je už jemne slaný. 

Na panvicu pridáme olivový olej, nakrájané strúčiky cesnaku, mladý špenát a ⅓ lyžičky soli.  Premiešame, prikryjeme a špenát sparíme. Hotový špenát presunieme na dosku a nakrájame na menšie časti.

Lístkové cesto rozbalíme a rozdelíme na dve časti. Každú časť v strede potrieme 1 lyžicou horčice, na ktorú uložíme filet z lososa a na vrch pridáme špenát. Najskôr cesto uzavrieme po kratších stranách a nakoniec preložíme dlhšou stranou. Vidličkou uzavrieme okraj. Hotové taštičky potrieme rozšľahaným vajcom a jemne posypeme hrubozrnnou soľou.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 25 minút.

Servírovanie

Lososa v lístkovom ceste môžeme podávať so smotanou alebo zeleninovým šalátom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať