0
0
Pečený králik s plnkou a krémovým špenátom

Pečený králik s plnkou a krémovým špenátom

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 3 včerajšie žemle                                                       
  • 1 hrsť + 400 g mladého špenátu
  • 100 g bravčovej šunky Pikok  
  • 3 lyžice masla Pilos
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka Pilos
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 celý králik bez hlavy
  • 100 g hydinovej pečene
  • olivový olej Primadonna
  • asi 500 ml vody          
  • 2 veľké bataty  
  • 400 g mladého špenátu
  • 2 šalotky
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)

Potrebujeme

  • alobal, pekáč

POSTUP

Žemle nakrájame na kocky a zmiešame s na rezance nasekanou hrsťou špenátu, šunkou, roztopeným maslom, vajcami, vlažných mliekom, soľou a korením. Necháme 10 minút odstáť.

Králika vykostíme, naporciujeme na jednotlivé diely a spolu s vnútornosťami osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Chrbát a stehná naplníme odstátou plnkou, pečienkou a pokiaľ máme, tak aj králičími ľadvinkami.

Naplnené diely zabalíme do alobalu pokvapkaného olejom a preložíme do pekáča. Pridáme i predné nohy, podlejeme vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 1,5 – 2 hodiny na teplovzdušnom programe. Spolu s králikom, avšak mimo pekáč, pečieme i umyté neošúpané bataty v celku.

Zvyšných 400 g špenátu krátko oblanšírujeme – asi minútu povaríme vo vriacej osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať.

V hrnci s rozpáleným olejom speníme nadrobno nakrájanú šalotku. Podlejeme smotanou a zredukujeme asi o 2/3 objemu na omáčkovú konzistenciu.

Zredukovanú smotanu osolíme, okoreníme, pridáme vyžmýkaný blanšírovaný špenát a premiešame.

Upečený batat ošúpeme a rozpolíme. Králika vyberieme z alobalu a naplnený chrbát nakrájame na plátky.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme polovicu upečeného batatu, ktorý ešte osolíme. Pridáme porciu plneného králika, krémový špenát a pokvapkáme olejom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať