Pečený losos v rúre s parmezánom a paradajkovým ragú
Suroviny
- 650 g filety z lososa
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- 100 g nátierky z čerstvého syra Milbona
- kôra z 1 citróna
- 6 strúčikov cesnaku
- 60 g extra panenského olivového oleja Primadonna
- 25 g strúhanky Belbake
- 30 g parmezánu Milbona
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 štipľavá paprička
- 100 ml bieleho suchého vína
- 400 g cherry paradajok
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 vetvička čerstvej bazalky
Potrebujeme
strúhadlo, papier na pečenie, zapekaciu misu
POSTUP
Filety osolíme a okoreníme. V mise zmiešame nátierku z čerstvého syra, nastrúhanú citrónovú kôru a 2 pretlačené strúčiky cesnaku. Zmes nanesieme na filety, ktoré preložíme do zapekacej misy s olejom. V druhej mise zmiešame strúhanku, nastrúhaný parmezán, mletú papriku a nasekanú petržlenovú vňať. Zmesou posypeme filety v zapekacej mise. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút na programe horkovzduch.
V hrnci rozpálime olivový olej, na ktorom speníme 4 strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky a nasekanú štipľavú papričku. Podlejeme vínom a následne pridáme prekrojené cherry paradajky. Ochutíme soľou, korením a krátko podusíme. Na záver pridáme maslo a natrhanú bazalku.
Servírovanie
Pečeného lososa servírujeme s paradajkovým ragú. Ozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olejom.