Bravčový perkelt so sušenými paradajkami
Suroviny
- 3 cibule
- 125 g bravčovej masti Pikok
- 6 – 8 strúčikov cesnaku
- 2 kg bravčového pleca bez kosti
- 2 štipľavé papričky
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 hrste sušených paradajok Italiamo
- 500 g kyslej smotany Pilos
- 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 200 g paradajkového pretlaku Kania
- 2 lyžice sladkej mletej papriky Kania
- voda podľa potreby
- 500 g bulguru Golden Sun
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- olivový olej Primadonna
- čerstvá bazalka
Servírovanie
- 200 g kyslej smotany Pilos
Potrebujeme
- kotlík
POSTUP
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a cesnak nadrobno.
Do kotlíka dáme bravčovú masť, prihodíme cibuľu s cesnakom a restujeme.
Mäso nakrájame na kocky a štipľavé papričky bez semienok nadrobno.
Do kotlíka prihodíme mäso a papričky, ochutíme soľou, korením, premiešame a ďalej restujeme.
Sušené paradajky prekrojíme na menšie kúsky.
Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie.
Do kotlíka pridáme pretlak, sladkú mletú papriku, premiešame a krátko orestujeme. Zalejeme teplou alebo horúcou vodou podľa potreby, dôkladne premiešame, zakryjeme pokrievkou a varíme približne 60 minút, kým mäso zmäkne. Pred dokončením perkelt ochutíme podľa potreby a prilejeme smotanu.
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale.
Do uvareného bulguru pridáme nasekanú lahôdkovú cibuľku, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou, korením a nasekanou bazalkou.
Servírovanie
Bravčový perkelt servírujeme s bulgurom a ochutíme lyžicou kyslej smotany. Ozdobíme bazalkou a podávame.