4
8
Čokoládová torta s marakujou a kokosovým krémom

Čokoládová torta s marakujou a kokosovým krémom

1 h 30 m
15 porcií

Korpus

  • 400 g horkej čokolády J. D. Gross (70 %)
  • 240 g masla Pilos
  • 6 vajíčok
  • 450 g kryštálového cukru Belbake
  • 120 g strúhaného kokosu Belbake
  • 60 g kakaa Belbake
  • 1 lyžička soli Belbake

Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 konzerva vychladeného kokosového mlieka
  • 200 g strúhaného kokosu Belbake

Ešte budeme potrebovať:

  • 10 marakují
  • 300 g horkej čokolády J. D. Gross (70 %)

POTREBUJEME

  • teplovzdornú misku
  •  šľahací mixér
  •  3 tortové formy s priemerom 20 cm
  •  papier na pečenie
  •  2 veľké cukrárske vrecká

Čas tuhnutia: 2 hodiny

Korpus

Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli. Cukor vyšľaháme s vajíčkami do hustej a svetlej peny. Zašľaháme vlažnú rozpustenú čokoládu s maslom. Na záver ručne vmiešame kokos zmiešaný s preosiatym kakaom a soľou.

Takto pripravené cesto rovnomerne nalejeme do 3 foriem vystlaných papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C približne 20 minút.

Tip: Správne upečený brownies je za horúca mäkký a akoby nedopečený a na povrchu popraskaný.

Upečený brownie korpus necháme najprv vo formách vychladnúť a neskôr zatuhnúť v chladničke.

Krém

Tip:  Kokosové mlieko dáme na noc do chladničky, aby sa oddelila tuhá časť od tekutiny.

Bielu čokoládu nasekáme na menšie kúsky a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Mascarpone, smotanu a tuhú časť kokosového mlieka vyšľaháme mixérom do polotuha. Prilejeme vlažnú čokoládu a vyšľaháme dotuha. Na záver ručne primiešame strúhaný kokos. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

Torta

Na brownie korpus nanesieme krém a naň lyžičkou vydlabeme dužinu z 3 marakují. Tento postup opakujeme aj s druhým korpusom. Prikryjeme tretím korpusom a vrch aj boky torty potrieme zvyšným krémom. Uhladíme a tortu dáme stuhnúť do chladničky.

Kým torta tuhne, pripravíme čokoládovú ozdobu. Papier na pečenie odstrihneme taký dlhý ako je obvod torty a o 2 cm širší ako je výška torty. Čokoládu nasekáme na drobné kúsky a rozpustíme na miernom ohni nad parou len do polovice (neprehriať nad 32 °C). Misku zložíme z pary a zvyšnú nerozpustenú čokoládu ručne vymiešame dohladka (čokoládu temperujeme, aby bola pevná a lesklá). Prelejeme ju do cukrárskeho vrecka, na ktorom odstrihneme tenkú špičku a krúživými pohybmi nanesieme na pripravený papier na pečenie.

Chvíľu počkáme, kým čokoláda jemne stuhne, nie však úplne, aby sme ju mohli obtočiť okolo torty. Jemne pritlačíme k bokom, aby sa prilepila na krém a dáme stuhnúť do chladničky. Až keď čokoláda úplne zatuhne, opatrne stiahneme papier na pečenie.

Na vrch torty vydlabeme dužinu z 2 marakují a zvyšné nakrájame na mesiačiky a tortu nimi dozdobíme. Na ozdobenie môžeme použiť aj kokosový orech.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať