Pistáciové madlenky s malinami
Suroviny
Cesto
- 200 g kryštálového cukru Belbake
- 100 g hladkej múky Belbake
- 70 g nesolených najemno mletých pistácií Alesto
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 170 g roztopeného masla Pilos
- 3 vajcia
- 40 g masla Pilos na vymazanie formy
- 40 g hladkej múky Belbake na vysypanie formy
- 200 g malín (mrazených alebo čerstvých)
Poleva
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 20 ml slnečnicového oleja Vita D´or
Ozdoba
- 50 g nesolených nahrubo mletých pistácií Alesto
- 30 g mrazom sušených jahôd
Potrebujeme
- cukrárske vrecko bez špičky, silikónovú formu na madlenky alebo kovovú formu na medvedie labky
POSTUP
Cesto
V mise zmiešame cukor, múku, najemno mleté pistácie a prášok do pečiva. Nakypríme metličkou a postupne pridávame roztopené maslo a vajcia. Zmes vymiešame na hladké cesto.
Tip: Maslo nesmie byť horúce, aby sa vajcia neuvarili.
Cestom naplníme cukrárske vrecko.
Formu vymažeme maslom, vysypeme múkou a cesto nanesieme približne do polovice formy. Do vnútra poukladáme čerstvé alebo mrazené maliny, ktoré prikryjeme zvyšným cestom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C až 200 °C približne 8 – 10 minút.
Dozlatista upečené madlenky necháme vychladnúť vo forme.
Poleva
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s olejom.
Madlenky namáčame do polevy a posypeme pomletými pistáciami alebo rozdrvenými mrazom sušenými jahodami.