69
43
Banánová torta s karamelovo-smotanovým krémom

Banánová torta s karamelovo-smotanovým krémom

3 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 5 vajíčok
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g mletej zmesi orechov Alesto
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 2 – 3 banány

Karamelový krém

  • 1 sladené kondenzované mlieko Pilos
  • 150 g masla

Smotanový krém

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g kyslej smotany Pilos
  • 1 vanilínový cukor

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sekací mixér
  • metličku na šľahanie
  • tortovú formu (priemer 24 cm)
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou

Postup

Korpus

Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Mleté orechy a kakao zľahka primiešame metličkou k žĺtkovej zmesi. Na záver do cesta zľahka vmiešame pevný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre približne 30 – 40 minút pri teplote 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho opatrne rozkrojíme na polovicu.

Karamelový krém

Celú plechovku sladeného kondenzovaného mlieka vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme približne 2,5 hodiny. Kondenzované mlieko sa varením premení na hustú karamelovú hmotu, ktorú necháme dôkladne vychladnúť (najlepšie je pripraviť si skaramelizované kondenzované mlieko deň vopred). Vychladnutú karamelovú hmotu vyšľaháme s maslom pri nízkych otáčkach na hladký krém.

Smotanový krém

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s kyslou smotanou a vanilínovým cukrom dotuha. V chladničke necháme krém stuhnúť.

Torta

Na spodnú časť korpusu natrieme polovicu karamelového krému a naukladáme naň banány nakrájané na kolieska. Na vrstvu banánov navrstvíme pomocou cukrárskeho vrecka druhú polovicu karamelového krému (trochu krému si odložíme na ozdobenie torty). Krém prikryjeme druhým plátom cesta a celú tortu (aj boky) potrieme smotanovým krémom. Vrch torty ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka zvyšným karamelovým krémom a kolieskami banánov. Pred podávaním necháme tortu dôkladne stuhnúť v chladničke (aspoň 2 hodiny).

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    11. august 2016, 13:52

    Dobry den, tortu som robila uz druhykrat a karamel s bananom mi zas vytiekli. Vie niekto poradit co spravit aby torta vyzerala ako na obrazku???? Dakujem :)

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      10. február 2017, 15:04

      Ja som prišla na to čo treba, aby plnka netiekla, aj mne sa to stalo nie raz, tak som špekulovala prečo sa tak deje. Dôležité je vymniešať maslo a potom doňho pomaly pri nízkych otáčkach resp. ručne zašľahávať to salko. Lebo čím vyššie obrátky budú na mixéry tak sa nám krém roztečie. A funguje to, teraz sa mi plnka neroztiekla a netreba ju šľahať dlho.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. august 2016, 10:52

      Dobrý deň hosť, mrzí nás, že sa Vám torta nepodarila podľa predstáv. To, že Vám nestuhol karamelový krém mohlo spôsobiť to, že salko nebolo ešte úplne vychladnuté, odporúčame Vám ho preto uvariť deň vopred. Pri príprave smotanového krému je potrebné dbať nato, aby boli smotana na šľahanie aj kyslá smotana studené, najlepšie priamo z chladničky. Spolu ich šľahajte pri nízkych otáčkach na krém. Veľa úspechov pri pečení želá Tím kuchynalidla.sk.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. apríl 2016, 12:10

    Ja som tu tortu robil a vyšla perfektne, a ten krém pekne stuhol, stačilo pridať jeden stužovač a nádherne drží :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. marec 2016, 22:25

    Dobry den....hmmmm,ten krem nestuhol ani mne:(.a to som si radsej pozrela aj video a dokonca aj p.Polakova ho ma riedky.len nechapem preco na obr.v knihe je krasne husty.vsimla som si, ze viacerým nestuhol.kde teda prosim vas robime chybu??? Krem som mala v chladnicke 3hod. ...dakujem

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. január 2016, 15:40

    Torta chutila vynikajúco,ešte že som si neprečítala komenty, lebo by som ju ani neskúšala urobiť. Krém naozaj vytiekol napriek tomu že som varila salko dva dni dopredu a torta potom tuhla v chladničke celú noc. Ale to vôbec nevadí, pretože tá kombinácia chutí je fantastická.

    Odpovedať
  • Veve
    14. október 2015, 01:28

    Arabella pridam sa aj ja.Ja som tuto torticku robila este v januari na narodky, a presne to iste sa mi stalo tiez..Torta chutila vyborde,je velmi sladka ale sa mi to roztieklo.Dufala som ze pri najsilnejsom leveli v chaldnicke sa mi aspon stuhne trosicku ta torta ,ale nepomohlo mi to.Tak sme to dvaja 2 dni rychlo jedli :)))))Inac je yummyyyyy:)))

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info